Türk Dünyası

Özbekistan’da Ortalama Aylık Maaş 5 Milyon UZS’ye Yükseldi

 

Hostinger Özbekistan’da Ortalama Maaşlar Açıklandı: Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sektörlerinde Düşük Maaşlar Devam Ediyor

Özbekistan’da ortalama nominal aylık maaş, 5 milyon 92 bin Özbekistan somuna denk geliyor. En düşük ortalama maaşlar ise eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler sektörlerinde görülmeye devam ediyor.

Yılın ilk yarısında Özbekistan’da ortalama nominal aylık maaş, 5 milyon 92 bin Özbekistan somuna ulaştı. Aynı dönemde bu rakam 2023 yılının aynı döneminde 4 milyon 337 bin Özbekistan somu olarak kaydedilmişti.

İstatistik Ajansı’na göre, yılın ilk yarısında en yüksek ortalama nominal aylık maaşlar bölge bazında Toshkent Şehri’nde (8.4 milyon UZS), Navoi (6.6 milyon UZS), Toshkent Bölgesi (4.9 milyon UZS), Andican (4.4 milyon UZS) ve Qoraqalpog’iston Respublikasi (4.2 milyon UZS) olarak kaydedilmiştir.

Altı aylık dönemde en yüksek büyüme oranlarına sahip bölgeler ise Toshkent Şehri (%20.2), Samarqand (%18.2), Andican (%17.6), Farg’ona (%16.8) ve Navoi (%16.2) olarak belirlenmiştir.

Ekonomik faaliyet türlerine göre ortalama aylık maaşlar ise şu şekildedir:

– Bankacılık, sigortacılık, kiralama, kredi ve aracılık faaliyetleri: 14.4 milyon UZS;
– Bilgi ve iletişim: 12.4 milyon UZS;
– Ulaştırma ve depolama: 7.7 milyon UZS;
– Sanayi: 6.2 milyon UZS;
– Ticaret: 5.9 milyon UZS;
– İnşaat: 5.4 milyon UZS;
– Konaklama ve yeme içme hizmetleri: 4.6 milyon UZS;
– Eğitim: 3.5 milyon UZS;
– Sağlık ve sosyal hizmetler: 3.3 milyon UZS.

Özbekistan’da maaşlar ve ekonomik faaliyetlerle ilgili bu veriler, ülkenin ekonomik durumu hakkında önemli bilgiler sunmaktadır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu