Türkiye

Pençe-Kilit Kahramanlarına Veda

Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düşen Kahramanlar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kentler farklı ama acı ve ağıtlar aynıydı. Al bayrağa sarılı tabutları silah arkadaşlarının omuzlarında götürüldü tören alanına. Güçlükle ayakta duran aileleri şehitleri son kez selamladı.

Pençe-Kilit harekat bölgesinde bölücü terör örgütleri tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yahya Yıldız, son yolculuklarına uğurlandı.

26 yaşındaydı Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba. 7 çocuklu ailenin 5 erkek evladından biriydi, ikizi vardı. Şehidin şehadet haberi Iğdır’daki baba ocağına verildi. Zorba ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Er Vedat Zorba için memleketi Iğdır’da tören düzenlendi. Törene şehit askerin annesi, babası, kardeşleri ve yakınları katıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Güvenlik korucusu Yahya Yıldız ise ikinci kez kız babası olacaktı, evladını kucağına almasına günler kalmıştı. Ancak kızını göremeden şehit düştü, şehidin naaşı helallik alınmak üzere baba ocağına getirildi. Şehit korucu için memleketi Siirt’te tören düzenlendi.

Şehidin ailesi ve sevenleri al bayrağa sarılı tabuta son kez dokundu. Şehit Yıldız’ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketinde toprağa verildi. Bu kutsal vatan topraklarında şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, milletimiz her zaman kahramanlarını unutmayacak. Allah şehitlerimize rahmet eylesin.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu