Seyahat

Petra Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir? Petra Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Petra Antik Kenti Nerede?

Tarihi ve kültürel değeri ile bilinen Petra Antik Kenti, Orta Doğu’nun önemli simgelerinden birisidir. Petra Antik Kenti, Ürdün ‘de yer almaktadır. Ürdün’de bulunan Petra Antik Kenti Wadi Musa bölgesine de bağlıdır. Bunun yanı sıra Petra Antik Kenti, Kızıldeniz’in en kuzey tarafında yer alan Akabe Körfezi’ne yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ayrıca Ürdün’ün başkenti olan Amman da Petra Antik Kenti’ne 250 kilometre uzaklıkta yer alır. 

Petra Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Petra Antik Kenti’ne gidebilmek için öncelikle Ürdün’e varmak gerekir. Petra’ya en yakın havalimanı Akabe King Hussein 128 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Akabe King Hussein Havalimanından özel bir araçla yaklaşık 2 saatte antik kente varılabilir. Bunun yanı sıra Ürdün’ün başkenti Amman da Petra Antik Kenti’ne yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta yer alır. Araçlar ile 3 ve ya 4 saat içerisinde kente ulaşılabilir. Ürdün’e komşu olan Mısır, İsrail ve Suudi Arabistan’daki vatandaşlar da Petra Antik Kenti’ni ziyaret edebilirler. 

Petra Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hor dağlarının eteklerinde kurulan Petra Antik Kenti dağlardan oyulan antik bir şehirdir. Kumtaşı kayalardan oluşan antik kent kırmızı renge bürünmüştür. Petra şehri MÖ. 6. yüzyılda Nebati halkının başkenti olarak belirlenmiştir. Çöl ortasında sofistike bir şekilde oluşturulan Petra geçmişten günümüze ayakta durmayı başarmıştır. 

Petra’ya Ne Zaman Gidilmelidir?

Ürdün’de yer alan Petra Antik Kenti her mevsim rahat bir şekilde ziyaret edilebilecek kenttiir. Yaz aylarında havalar çok sıcak olduğu için turistler genellikle bahar döneminde kente gitmeyi tercih ederler. Yazın Ürdün’de hava sıcaklığı 36 dereceyi görebilir. Ürdün’de nem çok fazla yoktur. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında Petra yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Günübirlik gezilerde de iyi bir planlama yapılması gerekebilir. Petra Antik Kentinde gezilecek pek çok güzel alan bulunmaktadır. Özellile As- Siq, Yüksek Sunak ve Küçük Petra da yapısı ve özellikleri ile gezilecek en güzel alanlardan biridir.

Petra’da Konaklama İmkanı

Ürdün’de yer alan Petra Antik Kenti UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunmaktadır. Ayrıca bu knet yılın her döneminde çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. İki dağ arasına kurulan muazzam antik kenti ziyarete gelenler bölgedeki otellerde konaklayabilirler. Sıcak bir iklime sahip olan Petra’da konaklanacak her bütçeye uygun oteller vardır. Özellikle Vadi Musa bölgesinde lüks oteller vardır. Otelde konaklama yapılmadan en az bir hafta önce rezervasyon yapılmalıdır. 

 

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu