Türk Dünyası

PKK’ya Karşı Ortak Harekat Merkezi Kurulacak mı? – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger Ankara’da Güvenlik Zirvesi: Ortak Harekat Merkezi PKK’ya Karşı Kurulacak mı?

Türkiye ve Irak arasındaki Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı bugün Ankara’da gerçekleştirilecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, beraberlerindeki heyetlerle bir araya gelecek.

Toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele olacak. Geçtiğimiz aylarda Irak’ın PKK’yı “ortak tehdit” olarak görmesi ve “yasaklı örgüt” ilan etmesi, Ankara tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Bu kez ise Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın tamamen “terör örgütü” ilan edilmesini beklediği bildirildi.

Yapılacak toplantıda, iki ülkenin bakanlarının katılımıyla ortak planlama grubunun ilk toplantısı yapılacak. Geçtiğimiz aylarda imzalanan “Stratejik Çerçeve Anlaşması”nın uygulama durumları ve ortak daimi komitelerin yaşama geçirilmesi de toplantıda ele alınacak.

Türkiye ve Irak arasındaki işbirliğinin arttırılması ve terörle mücadele konusundaki adımların güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek toplantının sonuçları merakla bekleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu