Kıbrıs

Polis Örgütü’nün 60. Yılı ve 30 Haziran Polis Günü Resepsiyonu – BRTK

Polis Örgütü’nün 60. Kuruluş Yıldönümü ve 30 Haziran Polis Günü, Polis Genel Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, askeri erkan ve polis mensupları katıldı.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, polisin anayasa ve yasalardan aldığı yetki ve halktan aldığı güçle, gece gündüz demeden kamu düzeninin sağlanması ve insan haklarının korunması için azimle görev yaptığını vurguladı. Kuni, polisin bireysel özgürlükleri kısıtlamayan ancak kamu düzenini sağlayan modern ve bilimsel yöntemlerle hareket ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Kıbrıs Türk polisinin tarihsel süreçte halkın asayişini sağlamak adına önemli görevler üstlendiğini ifade etti. Polis teşkilatının güçlenerek çağdaş değerlerle hizmet verdiğini vurgulayan Tatar, polisin uluslararası alanda işbirliği yapabilme yeteneğinin gurur verici olduğunu dile getirdi.

Tatar, genç polislere verilen önemin altını çizerek, teşkilattaki eksikliklerin giderilmesi ve boş kadroların doldurulması gerektiğini belirtti. Devlet olarak polis teşkilatının güçlendirilmesi ve Doğu Akdeniz’deki tehlikelere karşı etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Tatar, birlik ve beraberlik içinde devletin daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Etkinlik, polis tanıtım filmi gösterimi, Baş Müfettiş Aydan Arifoğlu’nun “Polisim” adlı şiiri okuması ve Güvenlik Kuvvetleri Bando Komutanlığı Hafif Müzik Orkestrası ile Polis Genel Müdürlüğü Orkestrası ‘Polkestra’ tarafından verilen müzik dinletisi ile sona erdi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu