Yaşam

Ponza Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Ponza Taşı Ne İçin Kullanılır?

 

Hostinger

expand

Ponza Taşı Nedir?

Ponza taşı, toplumda bilinenin aksine sadece bir taş değil donmuş ve çok gözenekli volkanik lavların üst kısmında yer alan hafif bir cam çeşididir. Bu taş volkanik alanlarda ani bir şekilde soğumadan dolayı kristalize olmaya zamanı olmadığından oluşur. Katılaşma anında ise, buhar çözünerek aniden salınır. Bunun sonucunda ise, püskürerek kendine özgü gözenekli bir yapıyı oluşturur.

Ponza taşı, topuklardaki çatlakları gidermeye yardımcı olan bir taş türüdür. Özellikle de pedikür yaparken ayaklardaki ölü deriyi gidermek için kullanılan bir doğal bir taş türüdür. Ponza taşı, topuk temizlemenin yanı sıra kol, el ve dirseklerde meydana gelen nasırların giderilmesine de yardımcı olur.

Ponza Taşı Ne İşe Yarar?

Ponza taşı, günlük yaşantıda daha çok topuklardaki nasırları gidermek için kullanılır. Aynı zamanda bunun yanında ponza taşı farklı alanlarda da kullanılır. Bu nedenle de ponza taşı, ayak bakımı için çok önemli bir özelliğe sahiptir. Ponza taşı, ölü deriyi gidermek için kullanılan bir taş türüdür. Ponza taşının gözenekli bir yapısı olduğu için ölü deriyi vücuttan atmayı önemli ölçüde kolaylaştırır.

Ponza Taşı Ne İçin Kullanılır?

Ponza taşı, günlük hayatta topuklarsak ölü deriyi gidermek ve ayak sağlığını korumak için kullanılır. Bunun yanında ponza taşının pek çok farklı kullanım alanı da vardır. Vücutta bulunan batık kılların yok edilmesi için ponza taşı sıkça kullanılır. Bunun için de vücutta yer alan batık bölgesine taşın aşağı ve yukarı bir şeklinde sürülmesi gerekir. Ponza taşının kullanıldığı başlıca diğer alanlar ise şunlardır;

Kot pantolonların taşlanması için,

Kozmetik ürünler içinde yer alan peeling ürünlerinin üretiminde,

Kırtasiye malzemelerinden olan silgilerin yapımında,

Sıvı sabun üretimi için,

Soğuk havalarda ve karlı yollarda taşıma malzemesi olarak,

Giysiler üzerinde bulunan bazı lekeleri yok etmek için,

Vücuttaki batık bir halde yer alan kılların giderilmesinde,

Seramik killerin içinde yer alan dolgu metali olarak,

Ponza taşı, ayak bakımı için çok önemli bir yere sahiptir.

Lastik kauçukların üretiminde de ponza taşı çok sık kullanılır.

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu