Teknoloji

Prof. Dr. Haluk Görgün’un Hayat Hikayesi

Savunma Sanayii Başkanlığı’na yeni bir isim atandı. Prof. Dr. Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Savunma Sanayii Başkanlığı görevine getirildi. Görgün, daha önce ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak çalışmıştı.

Prof. Dr. Haluk Görgün, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Rensselaer Polytechnic Institute’da doktora eğitimini tamamladı. Sonrasında University of Connecticut’ta doktora sonrası çalışmalar yaptı. 2005-2008 yılları arasında yardımcı doçent olarak görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 2008 yılında doçent, 2013 yılında profesör oldu.

Prof. Dr. Haluk Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği kurucu bölüm başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda birçok lisansüstü programının kuruculuğunu yaptı. Ayrıca Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Enerji Alanı Türkiye Delegeliği görevinde bulundu.

2014-2018 yılları arasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlenen Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversite-sanayi iş birliğinde yaptığı öncü katkılar nedeniyle 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Yılın Rektörü seçildi.

Görgün ayrıca TÜBİTAK ve YÖK’te birçok komisyon ve kurulda görev aldı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında yer alan Türkiye Savunma Sanayi Meclisinin başkanlığını yürüttü.

İlk olarak 2017’de ASELSAN Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Prof. Dr. Haluk Görgün, 2018 yılında ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanmıştı. Görgün, 2023/286 numaralı ve 05.06.2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Savunma Sanayii Başkanlığı’na atandı.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu