Türkiye

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan CNN TÜRK’te: Maymun Çiçeği Hastalığı Nasıl Bulaşıyor? – Son Dakika Haberler

 

Hostinger Maymun Çiçeği Virüsü Hakkında Önemli Açıklamalar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsü hakkında önemli bir açıklama yaparak, ülkemizde bu virüsün görülmediğini belirtmişti. Ancak son zamanlarda hastanelere başvuran insanların da olduğunu söylemişti. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu konuda önemli açıklamalarda bulunarak, toplumu bilgilendirdi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın yaptığı açıklamalara göre, maymun çiçeği virüsü bir pandemi durumu oluşturabilir ancak covid pandemisinden farklı bir virüstür. Maymun çiçeği virüsü temas yoluyla bulaştığı için covid gibi solunum yoluyla hızlıca yayılmaz. Bu nedenle hastanelerde büyük bir yığılma beklentisi de yoktur.

Prof. Dr. Ceyhan, kişilerin tedbirli olmaları gerektiğini belirtirken panik yapmamaları gerektiğini vurgulamıştır. Risk grupları için aşı gereklidir ve bu aşı, çiçek hastalığını ortadan kaldıran aşı ile aynıdır. Ancak, çiçek hastalığı ortadan kaldırıldığında aşı da kaldırılmıştır. Bu nedenle, 1980’lerden önce doğan bireylerin bu aşıyı yaptırdıklarını bilmeleri önemlidir.

Maymun çiçeği virüsü kemirgen ısırıklarıyla bulaşabilen bir hastalıktır ve maymunlardan bulaşma riski yoktur. Kemirgenlerde ise halen bu virüsün olmadığı belirtilmektedir. Önemli olan insanlar arasında bulaşma riskidir.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın açıklamaları, toplumda genel bir bilinç oluşturarak panik olmadan tedbirli olmayı vurgulamaktadır. Bu nedenle, halkın bilinçli bir şekilde sağlık kurallarına uyması ve gerekli aşıları yaptırması önemlidir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu