Türk Dünyası

Putin, Batılı Askerlerin Ukrayna’ya Gönderilmesini Beğendi.

 

Hostinger Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, Cuma günü yaptığı bir radyo röportajında, “Brüksel’in ‘bir savaş girdabına kapılmış durumda’ olduğunu ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ana sorunun birisinin barış yanlısı mı yoksa savaş yanlısı mı olduğu olacağını” söyledi.

Orbán, gerçekleştirilen röportajda Avrupa siyasi mücadelelerinde artık sağ ve sol, küreselciler ve milliyetçi güçler arasındaki ana kategorilerin önemini yitirdiğini ve partilerin bağlantıları yerine birisinin barış yanlısı mı yoksa savaş yanlısı mı olduğunun ön plana çıktığını belirtti. Macaristan ve diğer Avrupa ülkelerinin Avrupa Parlamentosu’na barış yanlısı politikacılar göndermelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Orbán, Brüksel’de bir savaş atmosferi, savaş retoriği ve savaş mantığı olduğunu ifade ederek Avrupa liderlerinin kendi savaşlarını Rusya’ya karşı yürüttükleri gibi konuştuklarını ancak Macaristan’ın savaşan bir taraf olmadığını ve insan trajedisine duyarsız olmadığını söyledi.

Başbakan, Batılı güçlerin Ukrayna’ya askerî birlik gönderme önerilerinin konuşulduğunu ve bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Macar sol kanadının Amerika ve Brüksel’den beslendiğini ve savaş yanlısı olduğunu söyledi.

Orbán, Ukraynalı tahıl ithalatı konusunda Brüksel’in çiftçilere karşı tutumunu eleştirerek Macaristan’ın bu konuda adil bir politika izlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Orbán, Brüksel bürokratlarına karşı genelde negatif bir tutum olduğunu ve Avrupa Birliği’ne karşı olmadıklarını ancak Brüksel bürokratlarına karşı çıktıklarını ifade etti.

Son olarak, Orbán, Budapeşte’deki yerel seçimlerde Fidesz’in planlarını ve şehrin ekonomik durumunu eleştirdi ve umarım doğru belediye başkanının seçilerek şehrin iflasını önleyebileceğini dile getirdi. Orbán, Budapeşte’nin önemli olduğunu ve şehir sakinlerinin sorunlarını çözmek istediğini belirtti.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu