Kıbrıs

“Ramazan Ayında Sağlıklı ve Güvenilir Gıdalar Tercih Edilmeli” – BRTK

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Beste Oymen, Ramazan ayında gıda güvenliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Oymen, tüketicilere etiket okuyarak alışveriş yapmaları ve gıda güvenliğine önem vermeleri çağrısında bulundu.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme alışkanlıklarının değiştiğini belirten Oymen, açıklamasında tüketicilerin gıda alışverişlerinde sorumluluk almaları gerektiğini ifade etti. Özellikle açlık süresinin uzun olduğu bu dönemde dengeli beslenmenin ve sağlıklı gıdaların tüketilmesinin önemine dikkat çeken Oymen, merdiven altı ya da kayıt dışı satılan gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Hızlı ve eş zamanlı servis yapılmasının iftar saatlerinde arttığını belirten Oymen, özellikle toplu tüketim noktalarında hazırlanan yiyeceklerin doğru sıcaklıkta muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca çiğ, az veya yarı pişmiş yemeklerden kaçınılması gerektiğini ve et, balık ya da tavuk gibi gıdaların belirli sıcaklıkta pişirilmesi gerektiğini kaydetti.

Oymen, gıda güvenliğini artırmak için tüketicilerin etiketleri okumaları ve son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca çözülmüş ürünlerin tekrar dondurulmaması, taze sebze ve meyvelerin iyi bir şekilde yıkanarak tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ramazan ayında sağlıklı ve güvenilir gıdaların tüketilmesi için tüketicilere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Oymen, herkesin gıda güvenliği konusunda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi. Özellikle toplu tüketim noktalarında ve iftar sofralarında hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Oymen, tüketicilere daha sağlıklı seçimler yapmaları ve gıda güvenliğine önem vermeleri çağrısında bulundu.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu