Sağlık

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri neler? Ramsay Hunt Sendromu ile ilgili bilgiler!

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri neler? Ramsay Hunt Sendromu ile ilgili bilgiler!

Şarkıcı İlyas Yalçıntaş, yüz felcine de neden olabilen viral bir hastalık olan Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını duyurdu. Salı günü tedaviye başlayacağını duyuran Yalçıntaş, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, altı aydır kulakta çınlama, yüzde uyuşukluk gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini belirtti.

Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını açıklayan şarkıcı, “Yaklaşık iki aydır bir dizi hastane ve doktor muayenesi sonucu Ramsay Hunt sendromuna yakalandığım ortaya çıkmıştır. Bu sıkıntılı süreci nihayet atlatmanın ve rahatsızlığımın tedavisinin olmasını bilmenin mutluluğu içerisindeyim” dedi.

Şarkıcı sözlerini “Arkadaşlar bu sendrom herpes adlı bir virüsün orta kulağımı enfekte etmesiyle denge ve işitme siniri üzerinde tahribat yaratması ile ortaya çıkıyor. Son 6 aydan beri şu şekilde semptomlar yaşamaktayım. Sağ kulağımda sürekli çınlama ve karıncalanma hissi, yüzümün sağ tarafında uyuşukluk ve şişkinlik, üst damağımda kabarcık, yürürken denge problemleri, hafif sendeleme gibi şikayetler. Damar yoluyla verilecek ilaçlar ile tedavisi mümkün. Haftaya salı günü başlayacağız tedaviye. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederim” diye tamamladı.

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri neler Ramsay Hunt Sendromu ile ilgili bilgilerRAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

Ramsay Hunt Sendromu, herpes zoster virüsünün neden olduğu bir sağlık durumudur. Bu sendrom, genellikle yüz sinirlerini etkiler ve yüzde ağrılı döküntülerle birlikte yüz felci gibi belirtilere yol açabilir. Ramsay Hunt Sendromu, genellikle varicella-zoster virüsüne (VZV) bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Bu virüs, su çiçeği ve zona (zona zoster) gibi hastalıklara yol açabilir. Ramsay Hunt Sendromu, genellikle yüz sinirlerini etkileyen bir herpes zoster enfeksiyonunun sonucudur. Enfeksiyon, genellikle kulak içindeki sinirleri etkiler. Ramsay Hunt Sendromu için antiviral ilaçlar ve kortikosteroidler sıklıkla kullanılır. Bu tedaviler, belirtilerin şiddetini azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Erken tedavi, özellikle yüz felcinin etkilerini azaltmak için önemlidir.

Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri neler Ramsay Hunt Sendromu ile ilgili bilgiler

RAMSAY HUNT SENDROMU’NUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yüzde ağrılı kabarcıklar, yüz felci (bell palsy), işitme kaybı, kulakta ağrı ve bazen dengesizlik hissi sendromun belirtileri arasındadır. Yüz felci, yüzün bir tarafında gülümseme ve göz kırpma gibi hareketleri yapma yeteneğinin kaybıyla karakterize edilir.

Ramsay Hunt Sendromu’nun belirtileri genellikle şu şekildedir:

– Deride ağrılı veziküller (küçük, içi dolu keseler)
– Ağızda yumuşak damak erozyonları ve ülserleri,
– Tat alma bozukluğu,
– Yüz bölgesinde şiddetli ağrı
– Ateş,
– Gözyaşı akması,
– İşitme sorunları, işitme kaybı
– Vertigo,
– Bölgesel lenfadenopati ( lenf bezinin yapısı ve boyutunun bozulması)
– Kulak ağrısı, kulakta çınlama
– Bir gözü kapatmada zorluk

Aspenger (Asperger otizm mi) nedir? Asperger kimdir? Asperger sendromu nedir? Dönence dizisindeki hastalığı nedir?

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu