Türkiye

Reisi’nin helikopterini arayan Akıncı İHA’nın Videosunu 2,8 Milyon Kişi İzledi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Reisi, İran-Azerbaycan sınırında katıldığı bir açılış töreninden dönerken helikopterinin sert iniş yapması sonucu kaza yaşanmıştı.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların zorlu olduğunu belirtmiş ve Türkiye’den insansız hava aracı (İHA) talep etmişti. Türkiye’nin görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarına iletmeyi başarmıştı.

Dün gece gerçekleşen Akıncı İHA’nın uçuşu, canlı hava trafiği sitesi flightradar24 üzerinden saniye saniye takip edildi. Flightradar24 tarafından yapılan paylaşımda, “İran’da düşen helikopteri arayan Türk İHA’sı dün gece en çok izlenen uçuş oldu. Yaklaşık 2,8 milyon kullanıcı İHA’yı takip etti.” bilgisi paylaşıldı.

İran Cumhurbaşkanı’nın helikopter kazasına ilişkin arama çalışmaları devam ederken, Türkiye’nin sağladığı teknolojik destek ile çalışmaların daha hızlı ilerlemesi bekleniyor. İHA’nın tespitleri ve koordinatlarının verilmesi, arama kurtarma ekiplerine büyük bir yardım sağlamıştı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu