Teknoloji

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakında değişim – Araba Haberleri

Renault Grubu ve Nissan, 2023 yılının ilk çeyreği sonuna kadar kesin anlaşmaya varmak üzere yukarıda belirtilen işlemlere ilişkin bağlayıcı bir çerçevede anlaşma imzaladı. Bağlayıcı çerçeve anlaşmasının detayları, Londra’da düzenlenen tüm ortakların katıldığı bir toplantı ile duyuruldu. Yeni İttifak anlaşması, 15 yıllık bir başlangıç dönemi için yürürlüğe girecek.Bu kesin anlaşmalarda öngörülen planlar, düzenleyici onaylar da dahil olmak üzere sınırlı sayıda emsal koşula tabi olacak ve planın 2023’ün dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bu geniş kapsamlı program, yeni ve çevik ruh yaratarak, üç İttifak üyesinin öncü teknolojilerinden yararlanacak, 24 yıllık ortaklığın yenilenmesi ve güçlendirilmesi sağlanacak. Böylece daha fazla büyüme fırsatı yaratılarak, her bir ittifak şirketinin hızla değişen pazarda yenilik yapması ve dönüşmesi için işletme verimliliklerini güvence altına almasının önü açılacak.

Ortak operasyonel projeler

2030’a yönelik İttifak yol haritasını belirledikten bir yıl sonra şirketler, Avrupa, Latin Amerika ve Hindistan’da ittifak üyelerine; Pazar, araç ve teknoloji olmak üzere büyük ölçekli ve eyleme geçirilebilir fayda sağlamayı amaçlayan yeni kilit projeleri değerlendirdiklerini açıkladı. Her bir şirket, orta vadede bu değer yaratan projelerden faydalanırken, hem maliyet paylaşımı hem de maliyetten kaçınma yoluyla kısa vadeli faydalar da sağlayacak. Renault Grubu, 2026 yılından itibaren ilk Yazılım Tanımlı Araç olarak hafif ticari araç pazarına yönelik FlexEVan’ı pazara sunacak ve bunu Avrupa’da Nissan ile paylaşacak. Nissan ve Renault Grubu, 2026 yılı sonrasındaki ürün gamı için yeni nesil C-segmenti elektrikli araçlar noktasında olası iş birlikleri de araştıracak. Nissan ve Renault Grubu, lider şarj süreleri için (ortak 800 volt mimarisinin potansiyel kullanımı da dahil olmak üzere) Avrupa modellerinde teknoloji paylaşmaya devam edecek. Renault Grubu ve Mitsubishi Motors, CMF-B platformunu kullanarak yeni nesil ASX ve Colt ile 2 yeni araç geliştirmek için Renault Captur ve Clio’dan yararlanacak. Bu girişimler, 2026 yılından itibaren Renault Grubu’nun Fransa’daki ElectriCity tesisinde üretilecek olan, CMF-BEV platformuna dayalı gelecekteki Nissan kompakt elektrikli araç (B-segmenti) planları da dahil olmak üzere mevcut planların üzerine inşa edilecek.

Oy haklarıı ve yönetim

Yeni düzenlemelere bağlı olarak, Renault Grubu ile Fransız Devleti arasında 4 Şubat 2016’da imzalanan Renault Grubu’ndaki hissedarlığa ilişkin yönetim sözleşmesi feshedilecek. Bu, Fransız Devleti’nin Renault Grubu’ndaki tüm oy haklarını özgürce kullanmasını sağlayacak. Renault Grubu, Nissan’ın yönetim kurulunda iki temsilci aday gösterme hakkına sahip olacak ve Nissan, Renault Grubu Yönetim Kurulu’nda iki temsilci aday gösterme hakkına sahip olacak.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu