Teknoloji

Romanya’ya 340 milyon dolarlık AIM-9X havadan havaya füze

 

Hostinger

ABD, Romanya’ya 340 milyon dolar bedel ile 300 adet AIM-9X Sidewinder Blok II Hava Hava Füzesi ve beraberindeki ekipmanın satışını onayladı.

Edinilen bilgiye göre; Romanya, mevcut F-16 Fighting Falcon savaş uçağı filosu için ABD’den AIM-9X Sidewinder Blok II tipi görüş içi hava hava füzesi tedarik etmeyi talep etti. Bunun üzerine ABD, yaklaşık değeri 340.9 milyon dolar olan olası bir satışı onaylama kararı aldı.

STM Banner

Bahsi geçen olası satış; 300 adet AIM-9X Sidewinder Blok II Hava Hava Füzesi, 40 adet AIM-9X Sidewinder Blok II Taktik Füze Güdüm Birimini, 40 adet AIM-9X Sidewinder Blok II Esir Hava Eğitim Füzesini (CATM) ve 20 adet AIM-9X Sidewinder Blok II CATM Güdüm Birimini içeriyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ana yüklenicinin ABD’li RTX Corporation (Raytheon)’ın olacağı satış ile ilgili şunları söyledi: “Önerilen satış, Avrupa’da siyasi ve ekonomik istikrar için önemli bir güç olan bir NATO Müttefikinin güvenliğini artırmaya yardımcı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecektir.

AIM-9X, Hava Hava Füzesi, Görüş İçi Hava Hava Füzesi, WVRAMM, BOZDOĞAN Füzesi,
AIM-9X

Önerilen satış, NATO’nun savunma misyonunu desteklemek üzere F-16 filosuna havadan havaya füzeler sağlayarak Romanya’nın mevcut ve gelecekteki tehditleri karşılama kabiliyetini artıracaktır. Romanya bu silahları silahlı kuvvetlerine adapte etmekte zorluk çekmeyecektir.”


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu