Teknoloji

Romanya’ya 7.2 milyar dolarlık F-35 yeşil ışığı

 

Hostinger

ABD, Romanya’ya 7.2 milyar dolar bedel ile 32 adet F-35A Lightning II Müşterek Taarruz Uçağı’nın satışını onaylama kararı aldı.

Edinilen bilgiye gör söz konusu satış, 32 adet F-35 uçağına ilaveten; 1’i yedek olmak üzere 33 adet Pratt & Whitney F135-PW-100 Turbofan Motoru’nu, Dost/Düşman Tanımlama (IFF) Sistemlerini ve diğer bilişenler ile hizmetlerin tedarikini kapsıyor.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in başkanlık ettiği bir devlet organı olan Romanya Ulusal Savunma Yüksek Konseyi, 11 Nisan 2023 tarihinde bakanlığa ülkenin hava kuvvetleri için uçak satın alma yetkisi vermişti. O dönem için anlaşmanın bedelinin ise 6.5 milyar dolar olacağı üzerinde duruluyordu.

Olası anlaşma yabancı askeri satışlar çerçevesinde gerçekleştirilecek ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın onayını gerektirecek.

ABD-F-35

İlk teslimat hedefi 2030

Romanya parlamentosuna sunulan belgeler, toplam 32 uçaktan oluşan iki filonun satın alınmasının ardından, Romanya’nın 16 savaş uçağından oluşan üçüncü bir filonun alımını gerçekleştirebileceğini gösteriyor.

Planlanan tedarik sayesinde Romanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden sonra Lockheed Martin’in beşinci nesil uçaklarını filosunda bulunduran üçüncü Doğu Avrupalı müttefik olabilir. Romen yetkililer, ülke ordusunun ilk uçağı 2030 yılında teslim alabileceğini umuyor.

Pentagon’dan F-35 için beklenen kritik haber geldi


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu