Teknoloji

Rus ordusu Leopard 2A6 tankını ele geçirdi

 

Hostinger

Rus ordusu, Leopard 2A6 ana muharebe tankını ele geçirdi.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülere göre Rus ordusu, Alman üretimi Leopard 2A6 tankını ele geçirdi. Bu bağlamda tankın sergilenmek üzere Moskova’ya götürüldüğü iddia edilmekte. Henüz kesin olarak doğrulanmamış olsa da ilgili tankın Avdiivka yakınlarında ele geçirildiği de gelen bilgiler arasında. Bulgarian Military tarafından yapılan habere göre ilk defa Leopard 2A6 tankı Rus ordusu tarafından ele geçirildi ve cephe hattından kurtarıldı.

Ele geçirilen tankın durumu hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da yayınlanan görüntülere göre ele geçirilen tankın durumu iyi. Tankın tareti, şasisi ve zırhın büyük bir kısmı hasarsız görünmekte. Tankın topu da dış açıdan iyi durumda görünüyor. Bu kapsamda paletler eksik olsa da tekerleklerin tam olduğu görülmekte. Tankın ön ve arka kısmında ise hafif yanma izleri görülmekte.

Bazı askeri Rus Telegram kanalları Rus birliklerinin tankı savaş alanından tahliye etmek için farklı bir yöntem bulması gerektiğini ve tankı hareket ettirmek için paletlerin patlayıcılarla havaya uçurulduğunu iddia etti. Bu bağlamda kanallar, Leopard tankının Moskova dışındaki Park Patriot’ta sergileneceğini ve tankın bu yaz gibi erken bir tarihte vatandaşların ziyarete açılacağını öne sürdü.

Alman Bild’in haberine göre Alman Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya tedarik edilen Leopard tanklarının durumunun izlenmesine büyük yatırım yapıyor. Konuyla ilgili olarak Alman gazeteciler, Ukrayna’ya gönderilen 18 adet tankın önemli bir kısmının sıklıkla özel üslerde onarım gerektirdiğini öne sürmekte. Bu kapsamda Litvanya, Ukrayna’da hasar gören Leopard tanklarını onarabilecek en yakın ülke olarak belirlenmişti. 

Ukrayna’ya Leopard tanklarının tedariki

Almanya, Ukrayna’ya toplam 18 adet Leopard 2 A6 tankı sağladı. Portekiz, İsveç, Polonya, İspanya, Kanada, Hollanda ve Danimarka’nın da aralarında bulunduğu diğer ülkeler de Kiev’e yaklaşık 100 adet Leopard 2’yi çeşitli modifikasyonlarla sağlamayı taahhüt etti. Ukrayna’nın Batılı destekçileri ayrıca düzinelerce Leopard 1 ana muharebe tankı gönderme sözü verdi. Her iki tür de Ukrayna tarafından geçen yıl başarısız olan karşı saldırı sırasında aktif olarak kullanıldı.

İlgili Olarak

Ukrayna’daki Leopard tanklarında son durum

Yusuf Emir Işık

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu