Teknoloji

Rus tank fabrikasında yangın | DefenceTurk

 

Hostinger

Rusya’nın Omsk’taki tank fabrikasında yangın çıktı.

Bölge yetkililerinden alınan bilgiye göre 12 Eylül’de Omsk’un Leninsky bölgesindeki UralVagonZavod şirketinin yan kuruluşu olan Omsktransmash tank fabrikasında büyük bir yangın çıktı. Olayla ilgili ilk ayrıntılar yerel saatle 13:00 civarında sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Yangının fabrikanın binalarından birinde başladığı düşünülüyor ancak şu ana kadar can kaybı veya yaralanma bildirilmedi. Omsk Valisi Vitaly Khotsenko olayı doğrulayarak, “Omsktransmash tesisinde yangın çıktı. Onarım çalışmaları sırasında atölyelerden birinin çatısı alev aldı. Uzmanlar olay yerinde ve daha fazla ayrıntı açıklığa kavuşturuluyor.” dedi.

Defence Blog tarafından yapılan habere göre Omsktransmash, Rusya’nın savunma sanayiinde önemli bir oyuncu olup, aralarında T-80BVM tankları ve Ukrayna’daki savaşta kullanıldığı bildirilen “Solntsepek” ÇNRA’ların da bulunduğu sistemleri üretiyor.

Rusya Bölgesel Acil Durumlar Bakanlığı (EMERCOM), yangının yetkililere ilk olarak 12:55’te bildirildiğini belirtti. Yapılan açıklamaya göre kurtarma ekipleri, hızla olay yerine geldi ve yangını söndürmek için çalışmaya başladı. Yangın ciddi görünse de tesisteki yetkililer olayın üretimi etkilemediğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Omsktransmash sözcüsü, “Bir alt yüklenici tarafından çatıda yapılan onarım çalışmaları sırasında, çatı malzemesinde yerel bir yangın çıktı. Neyse ki yangın üretim sürecini etkilemedi ve kimse yaralanmadı.” diye bildirdi. Vali Khotsenko ayrıca can kaybı olmadığını doğruladı.

Omsktransmash, askeri teçhizat üretimindeki rolü nedeniyle hem Japonya hem de Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırım listelerinde yer alarak uluslararası incelemeye tabi tutuldu. Tesis, Ukrayna’daki Rus kuvvetleri tarafından kullanılan askeri donanımları üretmesiyle biliniyor ve bu da onu Rusya’nın savunma altyapısının kritik bir parçası haline getiriyor.

İlgili Olarak

Alman askeri üslerine Rusya’nın sabotaj gerçekleştirdiği iddiası

Yusuf Emir Işık

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu