Yaşam

Ruşur Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Rüşür Taşı Nasıl Kullanılır?

 

Hostinger

expand

Ruşur Taşı Nedir?

İnsanın cilt bölümü, zaman içinde belli deformasyonlara uğramaktadır. Bunlar; cilt lekeleri, koltukaltı kararması, güneş lekesi, kırışmalar, doğum izleri gibi birçok değişik alt başlıkta incelenmektedir. Suriye, Afganistan, Irak, İran ve etrafında uzun senelerdir kullanılmakta olan Ruşur taşı, bu deformasyonlara karşı çok iyi gelen doğal bir taştır. İran kültürüne ait olarak bilinen bu taş, bilhassa cildi rahatlatmak konusunda çok etkilidir. Aslında cildin beyazlaması adına kullanılan Ruşur taşı, pek çok önemli fayda sunmaktadır.

Ruşur Taşı Ne İşe Yarar?

Ruşur taşı; İran’da yer alan Sefitab mağarası içerisinden doğal şekilde çıkarılmaktadır. Bilinen başka ismini de bu mağaradan almıştır. Ruşur taşı; İranlı kadınlar açısından sık sık hamamda kullanıldığından ötürü halk dilinde hamam taşı şeklinde de isimlendirilmektedir. Peeling özelliği oldukça iyi olan Ruşur taşı; cildin ölü derilerden tek seferde arınmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra bacaklarda kimi zaman oluşan batık problemlerine de ekili bir çözüm olmaktadır.

Cilt tonunu açmak için kullanılan Ruşur taşı, doğal olmasından ötürü sık sık kullanılmaktadır. Bununla beraber cilt adına herhangi bir yan etki oluşturmamaktadır. Yaz aylarında oluşan güneş lekeleri, doğum lekeleri, yaşlılıktan ötürü ortaya çıkan cilt kararmaları adına da sıklıkla kullanılmaktadır.

Ruşur Taşı Nasıl Kullanılır?

Ruşur taşı kullanılırken, kullanmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Bununla beraber taş kullanılmaya başlamadan önce taşın uygulanması gereken alanın ıslak veya nemli olması gerekmektedir. Ruşur taşının kullanılması adına;

– Ruşur taşı, kırılarak, ufak parçalara bölünmelidir. Ardından iyice ufalanarak macun şeklinde getirilmelidir.
– Bu şekilde ufalanan ruşur taşı, temiz bir cilde uygulanmalıdır.
– Taş sürülmeden önce uygulanacak bölgeye krem sürülmemelidir. Yüze uygulanması halinde makyajın temizlenmesi gerekmektedir.
– Ruşur taşı, sadece kuru cilt yapısına sahip olan kişiler tarafından kullanılmalıdır. Ruşur taşı; 3-4 dakika boyunca bekletilerek, ardından ılık su ile durulanmalıdır.
– Ruşur taşı, dirsek kararmaları gibi sorunların çözülmesi adına da kullanılabilen bir taş türüdür.

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu