Ekonomi

Rusya, hâlâ Almanya’nın en büyük kömür tedarikçisi

Alman Kömür İthalatçıları Derneği’nin (VDKi) verilerine göre Rusya, 2022 ortalarında ülkeden fosil yakıt ithalatını yasaklayan yaptırımlara rağmen geçen yıl Almanya’nın en büyük kömür tedarikçisi konumunu korudu.

Bild gazetesinin haberine göre,  Almanya, 2022’de bir önceki yıla göre yüzde 8 artışla toplam 44,4 milyon ton kömür satın aldı. Rusya’dan fosil yakıt ithalatı 2021 rakamlarına göre yüzde 37 düşerken, ülke hala Avrupa ülkesine yaklaşık 13 milyon ton teslim etti ve bu da toplam ithalatının yaklaşık yüzde 29’unu temsil ediyor.

Bu hafta yatırım araçlarının performansı nasıl oldu?

Bu hafta yatırım araçlarının performansı nasıl oldu?

ABD, bir önceki yıla göre yüzde 32 artışla 9,4 milyon ton tedarik ederken, Kolombiya yüzde 210 artışla 7,2 milyon tonla üçüncü en büyük tedarikçi oldu. Güney Afrika’dan yapılan sevkiyatlar da yıllık bazda yüzde 278 artarak 3,9 milyon tona yükseldi. Avustralya, 6,3 milyon tonla dördüncü en büyük kömür tedarikçisi oldu.

AB, geçtiğimiz Nisan ayında açıklanan Ukrayna ile ilgili yaptırım paketi kapsamında 10 Ağustos 2022’de Rusya’dan kömür ithalatını yasakladı. 2021’de Rusya, bloğun kömür ithalatının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturuyordu; Almanya ve Polonya, bu ülkelerin elektriğinin çoğu kömürle çalışan elektrik santrallerinde üretildiğinden, özellikle Rusya’nın fosil yakıtına bağımlı. Ambargo dikkate alındığında, Rus kömürünün çoğunun 10 Ağustos’tan önce veya kısa bir süre sonra Almanya’ya teslim edildiği görülüyor.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/MyNet/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu