Teknoloji

Rusya Su-57 savaş uçağı üretimini arttıracak

 

Hostinger

Rusya, KnAAZ Havacılık Fabrikası’ndaki yeni tesislerle birlikte Su-57 Felon savaş uçağı üretimini arttıracak.

Rusya, Komsomolsk-on-Amur Havacılık Fabrikası’nda (KnAAZ) yeni tesisler inşa ederek Su-57 Felon savaş uçaklarının üretim kapasitesini genişletme yolunda yeni bir adım attı. Yeni açılan tesisler arasında uçağın yakıt sisteminin test edilmesi için özel bir bina ve uçak içi telsiz-elektronik ekipmanların test edilmesi ve entegrasyonu için tasarlanan bir hangarın ilk aşamasının tamamlanması yer almakta.

Bu gelişmeler, Rusya’nın gelecekteki hava muharebe kabiliyetlerinin merkezinde yer alan Su-57’nin seri üretiminin artırılması açısından kilit önem taşımaktadır. Ayrıca bahse konu yeni tesislerin açılışı, fabrikanın 90. yıldönümüne denk gelmektedir.

Su-57 Felon savaş uçakları.

Defence Blog kaynaklı habere göre United Aircraft Corporation (UAC) Başkanı Yuri Slyusar konuyla ilgili, “Komsomolsk-on-Amur tesisinin üretim kapasitesinin modernize edilmesi ve genişletilmesi, önemli ölçüde devlet finansmanı ve şirketin kendi kaynaklarını içeren çok yıllı bir yatırım programının parçasıdır.” dedi. Açıklamalarının devamında ise, “Bu girişim, en gelişmiş havacılık sistemlerinin üretimi için son teknoloji ürünü, büyük ölçekli, yüksek teknolojili bir üretim tesisinin kurulmasıyla sonuçlandı.” ifadelerine yer verdi.

Bu bağlamda Su-57 üretim hattının genişletilmesine devam edilmesi ve Su-57’nin sistem testleri ve yer denemeleri için bir hangar da dahil olmak üzere ilave tesislerin devreye sokulması planlanmakta. Bir sonraki aşamada ise uçak sistemleri testleri için kullanılan mevcut bir hangarın yeniden inşası öngörülürken, stratejik hedef bu yeni tesisin entegrasyonunu hızlandırmak olacak.

KnAAZ’daki UAC şubesinin Direktörü Alexander Pekarsh, yeni endüstriyel kabiliyetlerin Su-57 üretiminin verimliliğini ve teknolojik gelişmişliğini arttıracağını belirtti. Ayrıca Pekarsh, tesisin Rusya Savunma Bakanlığı’nın taleplerini karşılayabilmesini sağlayacağını da vurguladı.

Su-57 savaş uçağı Görsel: (Little) Think Tank

İlgili Olarak

Rus Su-57 savaş uçağı vuruldu

Rusya Ukrayna’da Su-57 savaş uçaklarını daha yoğun kullanıyor

Olgun Yılmaz

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi.  Uluslararası İlişkiler ve Savunma Sanayii araştırmacısı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu