Türk Dünyası

Sabit Tedarikle Yaklaşana Ayın Patlayan Tatlı Mısır Sezonu: Pazarlar ve Endüstri için Bir Bakış

 

Hostinger Macaristan Tatlı Mısır Üretiminde Güçlü Bir Sezon Bekliyor

Macaristan Tarım Odası (NAK) ve MeyveVeB Macar Meyve ve Sebzeleri İçin İnterbranş Organizasyonu tarafından yapılan bir ankete göre, üreticiler tatlı mısır için güçlü bir sezon bekliyorlar ve hem işleme endüstrisi hem de tüketiciler için yeterli bir tedarik olacak. Macaristan, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri ile rekabet eden küresel tatlı mısır üretiminde önemli bir rol oynuyor.

Ülke, %90’ı sulanmış olan 24.000 hektarlık alana sahip olan AB’deki en büyük tatlı mısır üretim alanına sahip olarak öne çıkıyor. Taze pazar için tatlı mısır genellikle küçük çiftçiler tarafından 0,5-1 hektarlık arazilerde üretiliyor ve planlı ekim sayesinde Mayıs sonundan Ekim başına kadar sürekli bir tedarik sağlanıyor. Mahsulün çoğu konserve endüstrisi tarafından işleniyor. Tatlı mısırın tadı, şeker içeriği tarafından belirlenir ve en yüksek seviyeye süt olgunlaşma aşamasında ulaşır. Son on yılda süper tatlı çeşitleri baskın hale gelmiştir.

Tatlı mısır çok yönlü bir şekilde tüketilebilir, haşlanmış yan yemeği veya koçan üzerinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak yenilebilir, ızgara yapılabilir, diğer sebzelerle turşu yapılabilir veya salatalara eklenilebilir. Genellikle konserve ve dondurulmuş formda bulunur ve önceden pişirilmiş, vakumlu paketlenmiş tatlı mısır popülaritesini artırmaktadır.

Bu haber, ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu