Yaşam

Sahabe İsimleri – En Çok Bilinen Kadın Ve Erkek Sahabe İsimleri Nelerdir?

Sahabe İsimleri

Sahabeler Hazreti Peygamber ile bizzat görüşen ve ondan duyduklarını anlatarak Sünnet ve Hadis ilminin yayılmasını sağlayan kişilerdir. Hazreti Peygamber döneminin tanığı ve yaşananların şahidi oldukları için onların isimlerini bilmek çok mühim olmaktadır. 

Sahabeler dini olarak önemli kişiler olduğu için onların isimlerini çocuklara vermek de onlara saygı ve hürmet duymak açısından çok kıymetli olmaktadır. Kadın Sahabelerin en bilinenlerin isimleri ve erkek sahabelerin isimleri günümüzde oldukça yaygın kullanılmaktadır. 

En Çok Bilinen Kadın Sahabe İsimleri Nelerdir? 

Hazreti Peygamber döneminde yaşamış ve birçok hanım Sahabe bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenlerinin isimler şunlardır;

Hazreti Hatice (R. A), Hazreti Aişe(R. A), Ümmü Seleme(R. A), Sümeyye Binti Hattab(R. A), Ümmü Habibe(R. A), Fatıma Bintü Hattab(R. A), Hazreti Zeynep(R. A), Hazreti Ümmü Gülsüm(R. A), Hazreti Rümeysa(R. A), Hazreti Meymune(R. A), Hazreti Rukiyye(R. A), Hazreti Safiyye(R. A), Hazreti Şeyma(R. A), Hazreti Leyla(R. A) en bilinen hanım sahabelerdendir. 

En Çok Bilinen Erkek Sahabe İsimleri Nelerdir? 

En çok bilinen erkek Sahabe İsimleri ise şöyledir;

Ebu Bekir Sıddık, Ömer Bin Hattab, Osman Bin Afvan, Ali Bin Ebu Talip, Zübeyr Bin Avvam, Talha Bin Ubeyde, Abdurrahman Bin Avf, Ebu Musa El Esari, Ebu Rafi, Ebu Said El Hudri, Ebu Talha Zeyd İbni Sehl, Ebu Zer El Gıfari, Abdullah Bin Mesud, Abbas İbni Abdulmuttalib, Ammar İbni Yasir, Usame Bin Zeyd, Üseyd Bin Hudayr, Halid Bin Velid, Zeyd Bin Harise, Zeyd Bin Sabit, Sad Bin Ebi Vakkas, Talha Bin Ubeydullah, Ebu Ubeyde Bin Cerrah, Said Bin Zeyd, Musab Bin Ümeyr, Hazreti Cafer, Cabir Bin Abdullah, Hazreti Hamza, Hazreti Haris, Hazreti Mesud, Hazreti Amir, Hazreti Osman Bin Mazun, Hazreti Üveys (R. A) en bilinen erkek sahabe isimleridir.

Hazreti Peygamberin döneminde yaşamış ve onunla bizzat karşılaşmış kişilerin sahabe sayılabilmesi için İslam’ı kabul etmesi gerekmektedir. Bununla birlikte Hazreti Peygamberin döneminde yaşamış ve görüşmüş fakat din olarak İslamiyet’i benimsememiş kişilerin isimlerini sahabe olarak belirtmek mümkün olmamaktadır. Sahabeler arasında en bilinenleri dört halife olanlar ve Hazreti Peygamberin sürekli yanında bulunan kimselerdir. İlk Müslüman olan ve cennetle müjdelenen sahabelerin isimleri de en bilinen isimler arasında yer almaktadır. 

Sahabeler Hazreti Peygamberin çevresinde yaşadıkları için ve uzak olanları da onu ziyarete gelerek sahabe oldukları için Hazreti Peygamberin yaşantısına şahit olmuş kişiler olarak dinin temel bilgilerinin de günümüze kadar ulaşmasına vesile olmuşlardır. Sahabe isimlerinin ezberlenmesi veya bilinmesinde birçok hikmetler bulunmaktadır. 

Hanif Nedir, Kime Denir? Haniflik TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Hanif Nedir, Kime Denir? Haniflik TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu