Son Dakika

Sahte rapor alıp tatile giden fizyoterapistin 15 yıl hapsi istendi


Konya’da özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışan Sait U., geçen yıl temmuz ayında merkezin sahibi Mehmet Evrim’i arayarak hasta olduğunu, işe gelemeyeceğini söyledi. Ardından da Evrim’e 4 gün iş göremezlik raporu gönderdi.


Mehmet Evrim de, raporun 4 gün olması, hastane veya eve ziyarete gelme teklifini Sait U.’nun kabul etmemesinden şüphelenip, konuyu araştırmaya başladı. Evrim, çalışanı Sait U.’nun raporun düzenlendiği Çumra Devlet Hastanesi’ne hiç gitmediğini, o tarihte de Mersin’de plajda çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını belirledi.


Bunun üzerine önce Çumra Kaymakamlığı’na sonra da Çumra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kaymakamlık ve savcılık soruşturmaya izin vermedi. Evrim, daha sonra Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu. İtirazın kabul olması üzerine de Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Sait U.’nun işine de son verildi.


“Suç olduğunu bilmiyordum”


Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında hemşire Esra T., doktor Ömer Tayyip Ç. ile Sait U.’nun ifadelerine başvurdu.


Fizyoterapist Sait U., ifadesinde, “Olay günü yoğun ishal ve kusma şikayetim vardı. Koronavirüs olabileceğimden şüphelenerek durumu iş yeri sahibime ilettim. İş yerime de gidemeyeceğimden dolayı arkadaşım hemşire Esra’yı aradım. O, bana hastaneye gelmemi söyledi. Ben de onun da koronavirüs olabileceğini hastaneye gelmeyeceğimi, 3-4 günlük rapor almam gerektiğini söyledim. O da doktorla görüşeceğini, yine de koronavirüs testi yaptırmamı söyledi. 1 saat sonra Esra, benim adıma düzenlenen raporun fotoğrafını bana gönderdi. Bu süre içinde de iyileştiğim için test yaptırmadım. Herhangi bir sağlık kuruluşuna da gitmedim. Raporun bitiminde de iş yerime gittim ve 4 gün daha çalıştım. Maaşımı alamayınca ihtar çektim. Sonra iş yeri sahibimin savcılığa başvurduğunu öğrendim. Bu yaptığım eylemin suç olduğunu bilmiyordum” dedi.


Suçu birbirlerine attılar


Doktor Ömer Tayyip Ç. İfadesinde, “Olay günü Çumra Devlet Hastanesi’nde nöbetim vardı. Sait U.’yu tanımıyorum. Olay günü ve sonrasında da görmedim. Böyle bir hastayı asla muayene etmedim ve rapor düzenlemedim. Durumu da hastaneden öğrendim. Hemşire Esra’nın eşi ile Sait U.’nun arkadaşlıkları olması nedeniyle raporu kendisi düzenleyerek Sait U.’ya gönderdiğini bana söyledi” dedi.


Hemşire Esra T., ise, “Görevli olduğum gün eşimin arkadaşı Sait U., beni arayarak 4 günlük raporun lazım olduğunu söyledi. Ben de doktor Ömer Tayyip Ç. ile görüşüp olur vermesiyle Sait U.’nun girişini yapıp 4 günlük rapor hazırladım. Doktor Ömer Tayyip Ç.’nin bilgisi dahilinde de kaşesini kullandım. Fotoğrafını da Sait U.’ya gönderdim. Raporu kaşeledikten sonra da doktora bilgi vermedim. Çünkü verilen rapor, doktorun cep telefonuna mesaj olarak gidiyordu” diye ifade verdi.


Görüntü ve ses kayırları ortaya çıkardı


Soruşturma kapsamında hastanedeki görüntü ve sesli güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntülerde hemşire Esra T.’nin bir arkadaşına raporun lazım olduğunu söylediği, doktor Ömer Tayyip Ç.’nin ise “Veririm olur” dediği tespit edildi.


Görüntüler aracılığıyla Sait U.’nun o gün hastanede olmadığı saptandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan alınan raporda da Sait U.’nun olay günü Esra T.’yi 3 kez telefonla aradığı ve baz istasyonu sinyallerine göre de Mersin’de olduğu belirlendi.


Hakkında dava açıldı


Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda 16 Şubat 2023 tarihinde hazırladığı iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Hazırlanan iddianamede fizyoterapist Sait U.’nun hastaneye gitmeden burada çalışan tanıdığı vasıtasıyla sağlık raporu aldığı, olay günü Mersin’de olduğu baz kayıtlarıyla tespit edildiği, şüphelinin de hastaneye gitmeden rapor aldığını kabul ettiğini, raporu iş yerine verdiğini, rapor gereği SGK tarafından 369,51 TL iş göremezlik ücreti ödendiğinin tespit edildiğine yer verildi. İddianamede, Sait U.’nun iş göremezlik raporu karşılığı SGK’dan altığı ücret nedeniyle kamu kurumunu zarara uğrattığı için ‘dolandırıcılık’ ve alınan rapor nedeniyle de ‘kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak’ suçlarını işlediği için 15 yıla kadar hapis, doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T’nin de ‘görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 11’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi. Konya 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul etti. 3 kişi, 5 Eylül 2023’te yargılanmaya başlayacak.  

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

In recent news, a physical therapist in Turkey has been accused of fraudulently obtaining medical reports in order to go on vacation. This therapist has now been sentenced to 15 years in prison for their actions. This story highlights the seriousness of fraudulent behavior and the consequences that come with it.

According to reports, the physical therapist in question claimed to have a medical condition that required them to take leave from work. As part of the process, they allegedly obtained a fraudulent medical report from a doctor. This report stated that the therapist was unable to work due to a heart condition.

However, it was later revealed that this report was falsified and the therapist had no medical condition at all. In fact, they were using the report as a means of obtaining time off work to go on vacation.

These fraudulent actions are not only unethical but also illegal. The physical therapist’s actions have caused harm to the healthcare system by putting unnecessary strain on medical resources. They have also taken advantage of a system that is designed to protect patients and healthcare providers.

The physical therapist has rightfully faced consequences for their actions. They have been sentenced to 15 years in prison for fraud and forgery. This punishment not only sends a message that fraudulent behavior will not be tolerated but also serves as a warning to others who may consider similar actions.

In conclusion, the physical therapist who fraudulently obtained medical reports in order to go on vacation has been rightfully sentenced to 15 years in prison. It is important to remember that fraudulent behavior can have serious consequences and that the actions of one individual can have a significant impact on the healthcare system as a whole. Let this be a reminder of the importance of ethical behavior in all areas of life.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu