Sağlık

Sarımsak Tansiyonu Düşürür Mü? Limon ve Sarımsak Tansiyonu Nasıl Etkiler?

Kan basıncını düzenleyen sarımsak felç riskini de azaltıyor. Tansiyonu düşüren sarımsak pek çok hastalığın da önlenmesini sağlıyor. Sarımsak antik çağlardan beri ilaç olarak kullanılıyor. O nedenle sarımsak pek çok yarar sağlamaktadır. 

Sarımsak Tansiyonu Düşürür mü?

Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak tansiyonu düşürmektedir. Tansiyon hastaları tarafından yoğun olarak kullanılan sarımsak kan basıncını da düşürmektedir. Yapılan araştırmalara göre kan basıncı yüksek olduğunda sarımsak tedavisinin ardından kan basıncında azalma olur. Yüksek tansiyon tedavisinde mutlaka sarımsaktan faydalanılır.

Sarımsak tozu da tansiyonu düşüren en önemli etkenlerden birisidir. Bunun yanı sıra taze sarımsak ise toz sarımsaktan çok daha faydalıdır. Taze sarımsak kısa bir süre içerisinde tansiyonu düşürür. Sarımsak genel olarak çiğ bir şekilde tüketilmektedir. Ayrıca yemeklere de sarımsağı bol miktarda kullanmak gerekir.

Limon ve Sarımsak Tansiyonu Nasıl Etkiler?

Günümüzde tansiyonu yükselen kişilere mutlaka limon ve sarımsak karışımı içirilir. Bu karışımın ise tansiyonu düşüreceğine inanılır. Bu kapsamda ise kesin bir bilgi yer almaz. Sarımsak ve limonun çok sayıda faydası bulunmasına karşın tansiyonu düşürmekte önemli bir rol oynamazlar. Türkiye’de neredeyse her 3 kişiden birisi tansiyon hastası olarak biliniyor. Özellikle yüksek tansiyon problemini çözmek için bazı yöntemler kullanılıyor.

Limon ve sarımsak karışımının tansiyonu düşüren bir etkisi olduğu söylense de bu doğru değildir. Limon ve sarımsak ancak tansiyon ilaçlarının etkisini arttırmaktadır. Bu nedenle doğru limon ve sarımsak tansiyon ilaçları kadar önemli bir fayda sağlamaz. 

Sarımsak Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak oldukça faydalı bir besindir. Geçmiş çağlardan beri sık sık kullanılan sarımsak pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra sarımsak vücuttaki iltihapları da önlüyor. E vitamini, selenyum ve B grubu vitaminler açısından zengin olan sarımsak saçların koparak dökülmesini engellemektedir. Sarımsak doğru kullanıldığı takdirde saçların koparak dökülmesini ve kepek sorunlarını da ortadan kaldırmaktadır.

Cinsel sağlığın korunmasında da sarımsak oldukça faydalıdır. Özellikle de bebek planlayan çiftlerin düzenli bir şekilde sarımsak tüketmeleri gerekir. Sağlık üzerinde oldukça olumlu etkileri olan sarımsak iştah kontrolünü de sağlar. Yağ yakımını hızlandıran sarımsak şişkinlik sorunlarını da azaltır. Sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan sarımsak kilo vermek isteyen kişiler tarafında rahat bir şekilde tüketilebilir. Sarımsak kansere karşı da oldukça faydalıdır.

Sarımsak İle İlgili Merak Edilenler

En yararlı besinlerden birisi olan sarımsak sağlığa oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra kronik hastalıklara karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Kolesterol seviyesinin düşmesini sağlayan sarımsak kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Günde en az bir diş sarımsak tüketmek diş ağrılarını da önler. Bu şekilde diş ağrıları da kolay bir şekilde giderilir. Özellikle bakteri, mantar ve virüs gibi sorunlara karşı da sarımsak mutlaka kullanılmalıdır.

Nezle ve gripten korunmak için sarımsak mutlaka tüketilmelidir. Belli bir miktarda sarımsak tüketmek insan sağlığını oldukça olumlu bir şekilde etkilemektedir. Bunun yanı sıra sarımsak enfeksiyon hastalıklarına karşı da güçlü bir koruyucu görevi görür. Kalp dostu besinler arasında yer alan sarımsak diyabet hastalığına karşı da oldukça etkilidir. Sağlık açısından yararları saymakla bitmeyen sarımsak Tip 2 diyabete karşı da koruyucu görevi görür. Sarımsak insülin direncinin düzelmesinde de etkilidir. Sarımsak özellikle kan şekeri seviyesini düşürür. Sarımsak hastalıklardan korunmak için son derece önemlidir. 

Zehirli İshal Nedir, Neden Olur? Zehirli Geçmeyen İshal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Zehirli İshal Nedir, Neden Olur? Zehirli Geçmeyen İshal Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Pools Plus Cyprus


>Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu