Türkiye

Saros’ta Tarihi Kalıntıların Keşfi! Araştırmalar Başladı

 

Hostinger Enez’de Tarihi Amfora Bulundu: Dalış Ekipleri Harekete Geçti

Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Enez ilçe limanında gerçekleştirilen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri sırasında dalgıçlar, tarihi bir amfora buldu. Enez Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve dalış okullarının iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte 40 öğrenci liman çevresindeki çöpleri toplarken, 5 dalgıç ve sahil güvenlik ekipleri de denizde dip temizliği yaptı. Bu temizlik sırasında dalgıçlar, denizden tarihi amforanın yanı sıra lastik, ağ, tekne parçaları, plastik, cam ve evsel atıkları da çıkardılar. Bulunan amfora, sahil güvenlik ekipleri tarafından limana çıkarılarak Enez Belediyesi’ne teslim edildi.

Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, etkinliğin amacının çevre bilincini artırmak olduğunu belirterek, “Enez Ortaokulu’ndan 40 öğrencimiz sahil temizliği yaparken, dalış eğitmenlerimiz de limanda temizlik çalışması yaptı. Dalış eğitmeni Ender Özgen’e, dalgıçlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Dalış ekiplerinin bulduğu tarihi amfora, bölgenin tarihine ışık tutabilecek önemli bir buluntu olabilir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu