Türk Dünyası

Savunma Bakanı, Gürcistan ile “Kökleri Derin” İlişkileri Önemsediğini Belirtti

Macaristan Savunma Bakanı Kristóf Szalay-Bobrovniczky, Gürcistan Savunma Bakanı Yulian Burchuladze ile yaptığı görüşmenin ardından, Gürcistan’ın stratejik bir ortakları olduğunu söyledi. Szalay-Bobrovniczky, iki ülke arasında tarih, kültür ve coğrafya açısından birçok benzerlik bulunduğuna dikkat çekerek, Gürcistan’ın köklü ve zengin tarih ve değerlerinin günümüz dünyasında önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, iki ülke arasındaki askeri ve savunma alanındaki işbirliğinin mükemmel olduğunu ve Gürcistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) görevleri için Macaristan’ın eğitim desteği verdiğini vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için görüşmelerin devam edeceği de açıklandı. Savunma bakanı, Gürcistan ile savunma endüstrisi alanında da işbirliği olasılığını ele aldıklarını ifade etti.

Gürcistan’ın zengin tarihi ve kültürel mirası, Macaristan ile benzerlik göstererek, dostluğu ve işbirliğini güçlendirmeye olanak sağlıyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesi, bölgesel barış ve istikrar açısından önem taşıyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu