Teknoloji

SEAT, CUPRA ile büyüyecek – Araba Haberleri

SEAT S.A. ayrıca Volkswagen Grubu, PowerCo ve Future: Fast Forward iş ortaklarıyla birlikte elektrifikasyon yolunda önemli bir adım atıyor. Marka İspanya’yı Avrupa’nın elektrikli araç merkezine dönüştürmek üzere 10 milyar Euro yatırım yapmayı planlıyor. SEAT S.A., söz konusu yatırım ve yeni iş modelleri ile birlikte 2023 yılında Martorell’in elektrifikasyonuna tam hız devam edecek ve CUPRA markasının 2024 yılında başlayacak en büyük ürün atağına hazırlanacak. Grubun hedefi, 2025 ve 2030 yılları arasında Martorell ve Pamplona’da toplam 3 milyon adet elektrikli araç üretmek. SEAT S.A. ayrıca elektrikli araç değer zincirindeki payını artırmak ve uzun vadede rekabetçi kalabilmek amacıyla Martorell’de bir batarya montaj tesisi ve ikinci bir araç platformunun hayata geçirilmesi için yoğun çalışmalar yürütüyor.

2 ayda 71 bin sattı

SEAT S.A. yılın ilk iki ayında gerçekleştirdiği 71 bin 500 teslimatla 2023 yılına şimdiden sağlam bir başlangıç yaptı. 2022 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış anlamına gelen bu performans, 2023 yılında artması beklenen satışların da temelini oluşturuyor. SEAT marka teslimatları yüzde 12 oranında artarken, CUPRA markası da yüzde 75’lik artışla katlanarak büyümeye devam ediyor.

Elektrikliye dönüşüm hızlanıyor

SEAT S.A.’nın içten yanmalı motorlardan elektrifikasyona dönüşümü büyük bir hızla ilerliyor ve şirket tarihinde yeni bir döneminin önünü açıyor. Şirket, 2023 yılında kendi elektrifikasyonu ve organizasyonel dönüşümü de dahil olmak üzere kilit projelerin hızlandırılacağını ve CUPRA markasının büyümesinin ivmelendirilmesine daha fazla odaklanılacağını duyurdu. SEAT S.A. bu yıl otuzuncu yıldönümünü kutlayan Martorell tesisinin elektrifikasyonu için toplam 3 milyar Euro’luk yatırım yapıyor. Martorell, Volkswagen Grubu’nun elektrikli araç üretim merkezlerinden biri ve İspanya’daki elektrikli araç değer zincirinin önemli bir parçası olacak. Ayrıca SEAT S.A, Volkswagen Grubu’nun sürdürülebilir kentsel mobiliteyi demokratikleştirecek olan küçük elektrikli otomobil ailesinin geliştirilmesine öncülük edecek. Martorell, 2025 yılına gelindiğinde grubun çeşitli markaları için elektrikli araçlar üretiyor olacak. Grubun hedefi, 2025 ve 2030 yılları arasında Martorell ve Pamplona’da toplam 3 milyon adet elektrikli araç üretmek. SEAT S.A. ayrıca elektrikli araç değer zincirindeki payını artırmak ve uzun vadede rekabetçi kalabilmek amacıyla Martorell’de bir batarya montaj tesisi ve ikinci bir araç platformunun hayata geçirilmesi için yoğun çalışmalar yürütüyor.

CUPRA Türkiye performansı

Wayne Griffiths, en iyi performans gösteren ülkelere Türkiye’nin de dahil olduğunu ve hızla büyüme sağladıklarını belirtti. Griffiths, yaptığı açıklamada, “Yakın gelecek planları arasında yeni bir “CUPRA City Garage” konseptine İstanbul’da da yer vermek istiyoruz.” dedi. Türkiye’deki büyümesine hız kesmeden devam eden CUPRA markası, 2022 yılında perakende satış rakamını Türkiye’de 2 bin 792 adede yükselterek ODMD tarafından “Yılın En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” ödülünü kazanmıştı.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: UZAY35/CNN/NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

SEAT and CUPRA will grow together

Spanish automaker SEAT has announced plans to focus on the expansion of its performance brand, CUPRA. Javier Garcia Sanz, the head of Seat parent company Volkswagen’s Supervisory Board, stated that CUPRA will play a key role in the growth of SEAT in the coming years.

CUPRA has already established itself as a standalone brand within the SEAT family, with a range of performance-oriented vehicles that are gaining recognition in the automotive world. By focusing on CUPRA, SEAT aims to increase its market share and compete with other performance brands such as Audi, BMW, and Mercedes-Benz.

One of the key areas of development for CUPRA will be electrification. The brand will be launching a new electric model in 2021, which will be based on the SEAT el-Born concept car that was revealed earlier this year. The el-Born is an all-electric hatchback that comes with a range of up to 260 miles on a single charge.

CUPRA will also be developing new hybrid models, in order to cater to a wider range of customers who are looking for a more sustainable driving experience. The brand is already working on a plug-in hybrid version of its Formentor SUV, which will be launched in 2021.

Another key area of focus for CUPRA will be motorsport. The brand has already made a name for itself in the world of touring car racing, and has taken part in the TCR International Series and the World Touring Car Cup. CUPRA also has its own racing division, which is responsible for developing high-performance race cars.

With its focus on performance, electrification, and motorsport, CUPRA is poised to become a major player in the automotive world. By leveraging the brand’s strengths and investing in new technologies, SEAT hopes to grow its market share and continue to push the boundaries of what is possible in the world of performance cars.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu