Türkiye

Seçim 2023 ne zaman? Cumhurbaşkanlığı seçimi hangi tarihte olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda erken seçim açıklamaları sonrasında AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazanmıştı. Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından merak edilen bir konu ise seçimlerin yapılması planlanan 14 Mayıs tarihinin ertelenip ertelenmeyeceği oldu. Vatandaşlar konuya ilişkin detayları araştırmaya başladı. 5 yılda bir gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi en son 2018 yılında 24 Haziran günü yapıldı. 

SEÇİM NE ZAMAN OLACAK, ERTELENDİ Mİ?

CNN Türk ekranlarından Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında konuşan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, seçim takvimine ilişkin edindiği kulis bilgilerini paylaştı. “Yüzde 99 oranında seçim 14 Mayıs’ta yapılacak” ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 7 saat süren toplantının detayları belli oldu. Edinilen bilgiye göre, AK Parti’de liste hazırlıkları başladı. Bu kapsamda AK Parti’de milletvekili listeleri ile ilgili çalışmaların da başladığı öğrenildi. Konuyla ilgili kesin açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs olarak Çarşamba günü grup toplantısında açıklaması bekleniyor. 

Anayasaya göre seçim ilanı Cumhurbaşkanının iradesi ya da TBMM kararı ile olabiliyor. Cumhurbaşkanı seçim tarihini açıkladıktan sonra TBMM’nin onay yetkisine gerek yok. YSK da, Cumhurbaşkanı’nın ilan ettiği tarih itibarıyla seçim takvim süreci başlıyor ve en geç 60 gün içinde seçim yapılmak zorunda. 

DEPREMZEDE OYUNU NEREDE NASIL KULLANACAK?

Yaklaşık 13 buçuk milyon insanı etkileyen deprem bölgesinden milyonlarca insan Ankara, Kayseri, Konya başta olmak üzere pek çok ile geçici ya da kalıcı olarak yerleşti, yerleşmeye hazırlanıyor. Bu kişilerin nerede ve nasıl oy kullanacağıyla ilgili nihai açıklama YSK tarafından yapılacak. 

14 Mayıs 1950'de ne oldu? 14 Mayıs 1950 seçimlerinin önemi nedir?

14 Mayıs 1950’de ne oldu? 14 Mayıs 1950 seçimlerinin önemi nedir?

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ HANGİ TARİHTE OLACAK?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 14 Mayıs mesajı verdi. Erdoğan; “Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6’lı masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına yeter diyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı Muğla’daki konuşmasında ise; “2023 seçimlerinde iradenize, oyunuza, sandığınıza sıkı sahip çıkmanızı istiyorum. Rahmetli Menderes’in 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek açtığı yolu 2023’te, ‘Yeter, Söz de Karar da Milletindir!’ diyerek menziline beraber ulaştıracağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Seçim için en güçlü tarih 14 Mayıs!

Seçim için en güçlü tarih 14 Mayıs!

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu