Türkiye

Seçim tarihi ne zaman açıklanacak? Seçimler ne zaman yapılacak, ertelenecek mi?

Seçimlere kısa bir süre kala tarih ve ertelenme durumu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte seçim süreci öncesinde son gelişmeler…

SEÇİM TARİHİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hürriyet Gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan ve yaklaşık 7 saat süren toplantının detayları belli oldu. Edinilen bilgiye göre, AK Parti’de liste hazırlıkları başladı. Bu kapsamda, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş başkanlığında bir ekip kuruldu. O ekibin bir süredir milletvekilleri listelerinin oluşturulması için çalışmalar yaptığı vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini Çarşamba günü grup toplantısında duyurabileceği tahmin ediliyor.

SEÇİMLER NE ZAMAN YAPILACAK, ERTELENECEK Mİ?

CNN Türk ekranlarından Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge programında konuşan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, seçim takvimine ilişkin edindiği kulis bilgilerini paylaştı. “Yüzde 99 oranında seçim 14 Mayıs’ta yapılacak” diyen Hande Fırat, “Bugün iki önemli toplantı yapıldı. Biri parti dışında bir merkezde, diğeri partide. Yani parti dışında bir merkez derken birçok teknik kişi bir araya geldi ‘seçim hangi tarihte yapılmalı?’ diye. Sonrasında da partide kurmaylar bir araya geldi. Bugünkü toplantıların neticesinde yüzde 99 oranında Mayıs’ta seçim yapılacak görünüyor.” ifadelerine yer verdi. Seçim için yapılan toplantılara ilişkin detay da veren Fırat,  “Acaba teknik olarak imkanlar yeterli olacak mı? YSK seçmen kütüklerini deprem bölgesinde hazırlayabilecek mi?” diye bakıldı. 17 Şubat’ta yazmıştım ben, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs’ta ısrarcı. Bazı partililer de 18 Haziran istiyor” diye. Cumhurbaşkanı’nın bu isteğinin ardından bugün hem YSK hem de partinin teknik isimleri çalıştı. Akşam saatlerindeyse Binali Yıldırım’dan seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısına Numan Kurtulmuş’a Erdoğan’ın kurmayları bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bir sunum yapıldı. O toplantıdan bana gelen bilgi şu an yüzde 99 oranında seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı yönünde.” dedi.

 

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu