Spor

Sevilla-Fenerbahçe maçı yüksek riskli ilan edildi!

Sevilla ile Fenerbahçe arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi karşılaşması, İspanya’da yüksek riskli maç ilan edildi. Sporda Şiddet, Irkçılık, Yabancı Düşmanlığı ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Devlet Komisyonu, Sanchez Pizjuan Stadı’ndaki mücadeleyi bu kategoriye aldı. Bu yüzden karşılaşmayla ilgili önlemler alınacak.

Atlı polisler ve polis köpekleri

Güvenlik güçleri ile önleme ve acil durum hizmetlerinin, her şeyin sorunsuz işlemesini sağlamak için 500’den fazla personelin yer alacağı bir sistem kurmayı planladığı İspanya’da yayınlanan haberlerde bildirildi. Buna göre Ulusal Polis olağan konuşlanmalarıyla hareket edecek, Müdahale Birimleri, Önleme ve Reaksiyon Birimleri, bu birimlerin motosiklet alt grubu, İl Enformasyon Tugayı yetkilileri, İl Özel Güvenlik Birimi ekibi, atlı polisler ve polis köpeklerinden oluşan harekat grupları da hazır bulunacak.

Avrupa'daki temsilcilerimizin maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

Avrupa’daki temsilcilerimizin maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

İtfaiye-ambulans hazır bulunacak

Ambulansların yanı sıra çok sayıda doktor, hemşire ve acil tıp teknisyeni ile birlikte yerel polis, itfaiye ve sivil savunma ekipleri de görevlendirilecek. UEFA kurallarına göre stadyum içinde ve dışında meydana gelen her türlü olaydan ev sahibi kulübün sorumlu olması nedeniyle, Sevilla kulübü ve yerel idarecilerin işi sıkı tuttuğu belirtildi.

Taraftarın tansiyonu yüksek

Sevilla’nın La Liga’da üst üste kaybettiği maçlarla küme düşme hattına yaklaşması, son olarak Atletico Madrid karşısında altı gollü ağır bir yenilgi alması gibi sebeplerle de kırmızı-beyazlı ekibin taraftarlarının, Fenerbahçe karşısında tansiyonunun yüksek olacağı değerlendirilmesinin yapıldığı ifade edildi.

Yüksek riskli final maçı olaylıydı

UEFA Avrupa Ligi’nde İskoçya’nın Rangers ile Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımları arasında Sevilla kentinde oynanan geçen sezonun final maçının da yüksek riskli ilan edildiği, iki takımın taraftarları arasında kavga çıktığı hatırlatıldı. Bıçaklama vakalarının da yaşandığı, göz altıların olduğu olayların da güvenlik güçlerini teyakkuzda tuttuğu kaydedildi.

Üç binden fazla Fenerbahçeli taraftar bekleniyor

İspanyol ekibinin bir önceki turda karşılaştığı PSV’nin deplasmandaki maçta yetkililer tarafından taraftarlarına uygulanan orantısız güç nedeniyle şikayetçi olduğu da vurgulanırken, üç binden fazla sarı-lacivertli taraftarın karşılaşmaya gelmesinin beklendiği aktarıldı.

(Skorer)

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu