Türkiye

Şiddetli Yağmur Bursa’da Metroyu Su Bastı, 30 Dakikada 100’den Fazla Şimşek Çaktı

Bursa’yı sağanak vurdu: Metroyu su bastı, 30 dakikada 100’den fazla şimşek çaktı

Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış, Bursa’da hayatı felç etti. Meteoroloji yetkilileri, kente 30 dakikada ortalama 10 kilogram yağış düştüğünü ve aynı sürede 100’den fazla şimşek çaktığını açıkladı. Sağanak etkisiyle Odunluk Metro İstasyonu su altında kaldı.

Bursa’da bugün öğleden sonra başlayan sağanak yağış ve dolu, özellikle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri ile Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles gibi dağ ilçelerini olumsuz etkiledi.

Meteoroloji yetkilileri, kentte 30 dakikada metrekareye yaklaşık 10 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağışların akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Sağanak nedeniyle bazı ilçelerde yaşanan su baskınlarına belediye ekipleri müdahale etti. Yenişehir ilçesinin kırsal mahallelerinde ev ve araziler su altında kaldı.

Dolu yağışının zaman zaman etkisini artırdığı kentte, sağanak nedeniyle Odunluk Metro İstasyonu da su altında kaldı. Acemler ve Ataevler arasındaki tüm metro istasyonları yolcu girişine kapatıldı, bir alternatif olarak Bursa Uludağ Üniversitesi yönündeki metro hattına ek otobüs seferleri başlatıldı.

Nilüfer Çayı’nın debisi de yağışlar sebebiyle yükseldi ve çevrede park halindeki bir araç sular altında kaldı. Osmangazi ilçesi Teferrüç Mahallesi’nde dere taşması sonucu yığılan molozlar nedeniyle birçok araç sürüklendi.

Sahipleri kendi imkanlarıyla araçlarını kurtarmaya çalışırken, polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Aracın içinde mahsur kalanlar ise çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu