Seyahat

Siirt’in Neyi Meşhur? Siirt’in En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

 

Hostinger

expand

KAYNAKCnnturk.com

 Siirt’in Neyi Meşhur?

 Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin nadir şehirlerinden biri olan Siirt, özellikle yöresel yemekleri ile meşhurdur. Özellikle de Siirt’in sembolü haline gelen fıstık türü tadılması gereken özel lezzetler içerisinde gelir. Aynı zamanda bu özel ve yöresel fıstık hediyelik olarak da verilebilir.

 Pek çok kültürel yapısı ve mimari dokusu ile birlikte yine ön plana çıktığını ifade etmek mümkün. Aynı zamanda el emeği göz nuru el sanatları hediyelik eşyalar da yine alınması gereken güzel hediyelikler içerisinde gelir.

 Siirt’in En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

 Birbirinden meşhur ve leziz yemekleri ile birlikte Siirt büyük bir önemime sahiptir. Şehirde doğal olarak üretilmiş yiyeceklerden elde edilen bu yemekler, yerinde tadılması gereken bir lezzet sağlamaktadır.

 – Büryan kebabı

 – Siirt Kitel

 – İsmeket köfte

 – Arap dolması

 – Perde pilavı

 – Zerfer

 – Mumbar

 – Kiftel

 – Leben

 – Aside tatlısı

 Bu ve benzeri daha oldukça fazla sayıda yöresel yemeğe sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Siirt şehrinde farklı lokantalarda yöresel olarak hazırlan bu yemekler tadılması gereken Harika bir lezzet sunuyor. Söz konusu hediyelik eşyaları olduğu zaman ise özellikle Bıttım sabunu, Siirt battaniyesi ve Pervari balı ile fıstık ön plana çıkar. Hem yöresel lezzet sunarken hem de kullanmak için harika eşyalar vermektedir.

 Siirt Şehrinde Gezilecek Yerler Nelerdir?

 Hem doğal hem de tarihi olarak Siirt şehrinde gezilecek birçok farklı yer bulunmaktadır. Özellikle Botan Vadisi Milli Parkı ile beraber Tilo Kalesi gelip görülmesi gereken yerler içerisinde bulunur. Aynı zamanda rahatsız hacar, İsmail Fakirullah Türbesi, Siirt saat kulesi, Tillo Tabiat Parkı ve Kızlar Tepesi yine çok özel yerler içerisinde gelmektedir.

 Bu özel yerleri gezerken aynı zamanda yöresel yemekler tadılırken birbirinden güzel hediyelik eşyalara da ulaşma şansı bulunmaktadır. Bu konuda balı ile birlikte fıstık çeşitlerinin özellikle meşhur olduğunu söylemek gerekir.

Siirt’te, geliri ihtiyaç sahibi aileler ve çocukların eğitimine bağışlanacak resim sergisi açıldı

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu