Türkiye

Sinan Ateş cinayeti davası başlıyor: 22 sanık yargılanacak – Türkiye Haberleri

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 22 şüphelinin yargılanmasına yarın başlanacak. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda bu önemli dava için toplanacak.

Duruşmanın ilk gününde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da duruşmayı takip edeceği belirtiliyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada tutuklu sanıkların dava açıldığını ve 1 Temmuz’dan itibaren delillerin mahkemede tartışılacağını söyledi. Bu süreçte bağımsız ve tarafsız yargının adaleti sağlayacağını vurgulayan Bakan Tunç, sürecin kamuoyuyla paylaşılmış olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinden avukatların dava sürecine katılacağını ifade etti. Bahçeli, konuşmasında partiyi ve Ülkü Ocaklarını dava ile ilişkilendirmeye çalışanların yalanlar söylediğini belirterek, sadece avukatların davada yer alacağını söyledi.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu süreçte ya bir doğum mucizesine ya da bir defin törenine şahit olacaklarını ifade etti. İddianamede yer alan şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları isteniyor.

Bu önemli dava yarın başlayacak ve Türk adalet sistemi tarafından en kapsamlı şekilde ele alınacak. Adaletin tecelli edeceği umuduyla, tüm tarafların adil bir şekilde yargılanacağına inanıyoruz.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu