Türkiye

Sinan Ateş Davası Mahkemede Başladı

 

Hostinger Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması bugün görüldü. Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda gerçekleştirilen duruşmada sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise duruşma öncesinde 6 polis koruması eşliğinde çelik yelek giyerek mahkemeye geldi. Davaya Ateş’in ailesi ve avukatlarının yanı sıra birçok siyasi parti temsilcisi de katıldı.

CHP’li Özgür Özel ve İYİ Partili Dervişoğlu’nun yanı sıra CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer, Memleket Partisi Genel Başkanları ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan da duruşmayı izleyenler arasındaydı.

Davanın ilk duruşmasında azmettirici sıfatıyla yargılanan Doğukan Çep’in ifadeleri dikkat çekti. Çep, Ateş’in yanında bulunan Selman Bozkurt tarafından çıkan mermiyle öldürüldüğünü savunarak, “Ben azmettirdim. Ayaklarından vurun dedim. Nasıl öldü bilmiyorum” şeklinde konuştu.

Tetikçi Eray Özyağcı ise önceki ifadelerinde Doğukan Çep’i korumak için yalan ifade verdiğini söyleyerek, “Ben sadece Sinan Ateş’in ayaklarına ateş ettim. Ben öldürmedim” dedi. Tahliye talebinde bulunmayan Özyağcı, MHP’nin davaya müdahil olma talebini mahkeme heyeti reddetti.

Sinan Ateş davasının ilk duruşması sona ererken, mahkeme başkanı azmettiriciye sert sözlerle seslendi: “Sen ne anlatıyorsun!” şeklinde konuştu.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu