Türkiye

Sinan Ateş Davası: Son Sanık İfade Verecek

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesiyle ilgili olarak devam eden davada bugün üçüncü celse görülecek. Pazartesi günü başlayan duruşmada şu ana kadar 13 sanık ifade verdi.

Duruşmanın ilk gününde cinayetin tetikçisi ve azmettiricisinin savunması yapıldı. Tetikçi olarak tanımlanan Eray Özyağci, Ankara’ya siyasi cinayet amacıyla gelmediğini, sadece Ateş’i ayaklarından vurması için telkin aldığını belirtti. Özyağci, olay anında hedef gözetmeksizin ateş eden bir kişi olduğunu ve daha sonra “reisi vurduk” sesini duyduğunu ifade etti.

Bu ifadenin ardından tetikçi olduğu iddia edilen Doğukan Çep’in savunmasına geçildi. Çep, suikast planını kendisinin yaptığını ancak amacının öldürmek olmadığını söyledi. Müşteki beyanları arasında Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve saldırıda yaralanan Selman Bozkurt da yer alacak.

Dünkü celse sırasında tutuklu polis memuru Murat Can Çolak, kendini savunarak Ankara’ya Özyağci ile birlikte gitmeyi planlamadığını belirtti. Celse sırasında mahkeme başkanıyla avukatlar arasında gerginlik yaşanırken, avukat Serdar Öktem’in cep telefonunun şifresiyle ilgili tartışma yaşandı.

Bugünkü celse de son sanığın savunmasının ardından müşteki beyanlarına geçilecek. Davanın detayları ve gelişmeleri yakından takip edilmeye devam ediyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu