Kültür & Sanat

Sineklerin Tanrısı Kitabının Konusu Nedir, Karakterleri Kimlerdir? Sineklerin Tanrısı Kitap Özeti…

Tüm dünyada büyük üne kavuşan eser, ıssız ada yaşamını farklı yönlerinden ele almaktadır. Karakter analizlerine ve davranışlara odaklanan eser, temiz ve saf çocukların bile ne kadar vahşileşebileceğini gözler önüne sermektedir.

Sineklerin Tanrısı Kitabının Konusu Nedir?

İngiliz romancı ve şair William Golding tarafından 1954 yılında yazılan Sineklerin Tanrısı, 3. Dünya Savaşı sırasında bir adada hayatta kalma mücadelesi veren çocukları anlatmaktadır. Kitapta yer alan çocuklar önce erdem ve aklın yanında yer alırken, zamanla içlerindeki kötülük ortaya çıkmaktadır. Kötü yanları ortaya çıkan çocuklar, güçlünün yanında olmanın menfaatlerine uygun olduğunu görmektedir.

Önce iyiliği ve aklı yok ettikten sonra erdemi yok etmeye kalktıkları sırada adaya gelen gemi ile modern dünyaya geri dönmektedir. Sineklerin Tanrısı kitabı, 1963 ve 1990 yıllarında 2 kez sinemaya uyarlanmış bulunmaktadır. Gerçek olmayan bir nükleer savaş sırasında geçen eser, çocukların kökenlerinde var olan kötülüğe dönüşünü anlatmaktadır.

William Golding 2. Dünya Savaşı’nda gördüğü vahşetin etkisi ile Sineklerin Tanrısı kitabını, insanın içinden gelen kötülüğü ve doğasını yargılamak için yazmış olmaktadır. Başlarda İngiliz halkı tarafından kitaba büyük tepki gösterilse de aynı günlerde 2 sokak çocuğunun masum bir çocuğu sebepsiz yere öldürmesi ile ilgi odağı haline gelmiş bulunmaktadır.

Sineklerin Tanrısı Kitabının Karakterleri Kimlerdir?

Sineklerin Tanrısı kitabında yer alan Ralph karakteri soğukkanlılıkla olaylara baktığından, toplulukta lider seçilmektedir. Sezgileri ve hisleri kuvvetli olan Simon karakteri, Jack ve ekibi tarafından öldürülmektedir. Ayrıca mantığı ile hareket eden fakat korkuları yüzünden ölen Domuzcuk ve toplulukta savaşların çıkmasına neden olan Jack karakterleri bulunmaktadır.

Sineklerin Tanrısı Kitap Özeti

Issız bir adaya düşen ve sayıları tam olarak bilinmeyen bir grup çocuk, hayatta kalmak için kendi aralarında birleşmektedir. Adanın diğer bölgelerinden çocuklar gruba katıldığından, yönetim ihtiyacı için lider seçilmektedir. Liderleri olarak Ralph’ı seçen topluluk, zincirlerin kırılması ile birlikte adada iki gruba ayrılmaktadır.

Sineklerin Tanrısı Kitabındaki Simgeler ve İmgeler

Hitler ve Nazi askerlerini hedef alarak yazılan Sineklerin Tanrısı, bazı imgeleri gizli olarak vermektedir. Romanın ana karakterlerinden biri olan Jack, Hitler’i temsil etmektedir. Koro çocuklarıysa Nazi askerlerini simgelediği düşünülmektedir. Yüzü yaralı çocuk saflığı sembolize etmekle birlikte saflık ölmektedir. İyiliği temsil eden Simon ve aklın sembolü olan Domuzcuk’un ölmeleri ile adada saflık, iyilik ve akıl yok edilmektedir.

Sineklerin Tanrısı Kitap Eleştirisi

Sineklerin Tanrısı kitabı, asla bir çocuk kitabı olarak görülmemesi gerekmektedir. Çocukları pedagojik bir deneye tabi tutan bilim insanının anlattığı bir roman olarak görülmesi uygun olmaktadır. Akıcı bir kitap olmakla birlikte sade ve yalın bir anlatım tercih edilmiş bulunmaktadır. Yaşamında belirli bir olgunluğa erişmiş olan herkesin, Sineklerin Tanrısını okuması önerilmektedir.

Sol Ayağım Kitabının Konusu Nedir, Karakterleri Kimlerdir? Sol Ayağım Kitap Özeti...

Sol Ayağım Kitabının Konusu Nedir, Karakterleri Kimlerdir? Sol Ayağım Kitap Özeti…

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu