Seyahat

Sinop’un Neyi Meşhur? Sinop’un En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

 

Hostinger

expand

Turistik ve tarihi dokuları kapsamında da gelip görülmesi gereken yerleri bulunmaktadır. Buraya gelip aynı zamanda birbirinden güzel hediyelik eşyaları da alma şansı olduğunu söylemek mümkün. Özellikle el sanatları ve dokuma halıları ile birçok değişik hediyelik eşya yer almaktadır.

 Sinop’un Neyi Meşhur?

 Sinop şehri özellikle Sinop burnu ile meşhur bir şehirdir. Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Sinop aynı zamanda bölgenin en uç noktası olarak ifade edilir. Yani Türkiye’nin en kuzeyi şeklinde anlatmak mümkündür. Diğer yandan önemli bir liman şehri olması ile beraber yine öne çıkan bir şehirdir.

 Tabii kaşık çıkartması, Zılbıt böreği ve hasuda ile sırık kebabı gibi daha birçok özel yemeği olduğunu söylemek mümkün. Tabii diğer yandan arkeoloji Müzeleri, tarihi kaleleri ve pek çok yapısı ile önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Bu sebepten dolayı her sene yerli ve yabancı yoğun turist çeken şehirlerden biridir.

 Sinop’un En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

 Sinop şehri yöresel açıdan birbirinden güzel yemekleriyle ön plana çıkar. Bu doğrultuda hem Sinop Merkez hem de ilçeleri üzerinden harika lezzetler mutlaka yerinde tadılmalıdır.

 – Sinop mantısı

 – Mısır çorbası

 – Nokul

 – Katlama

 – İçli tava

 – Sirkeli pırasa 

 – Islama

 – Palamut pilaki

 – Keşkek

 – Kestaneli iç pilav

 – Kaşık çıkartması

 – Sıkmak tatlısı

 Bu ve benzeri daha oldukça fazla sayıda meşhur yemekleri olduğunu ifade etmek gerekir. Aynı zamanda alınacak olan hediyeler içerisinde özellikle Sinop’a özgü maket gemiler bu konuda ön plana çıkar. Birçok ağaç türünden ele alınan ve yapılan bu maketler güzel bir hediyelik eşya olabilir. Aynı zamanda el sanatları üzerinden halı dokumalar, pek çok heykelcikler ve benzeri eşyalar da bu konuda öne çıkmaktadır.

 Sinop Şehrinde Gezilecek Yerler

 Sinop Kalesi ve Sinop Müzesi ile beraber Hamsilos Koyu şehirde en çok gezmesi gereken yerler içerisinde gelmektedir. Aynı zamanda Erfelek Tatlıca Şelaleleri ve Tarihi Balatlar Kilisesi ile Pervane Medresesi gibi pek çok özel ve tarihi yer olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan gür ormanlık alanları ve harika deniz manzarası ile bu birleşimi de görmek gerekir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu