Türk Dünyası

Site Yöneticileri İçin Mesleki Yeterlilik Belgesi Artık Zorunlu

Türkiye’de Tesis Yöneticileri Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başlıyor

Apartman ve konut sitelerinin yönetiminde görev alan kişilerin mesleki yeterlilik belgesi alması için Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Tesis Yöneticileri Konfederasyonu, Apsiyon Bilişim ve Altın Mesleki Yeterlilik şirketi arasında işbirliği protokolü imzalandı. TEYFED Başkanı Yahya Sağır, bina ve tesis yönetiminde bilgi, beceri ve yetkinliğin önemine vurgu yaparak, Türkiye’de ilk kez tesis yöneticilerinin Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olan mesleki belgelerini almalarına öncülük edebileceklerini belirtti. Sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gibi şehirlerde gerçekleştirilecek.

Apsiyon Bilişim Üst Yöneticisi Kudret Türk, mesleki standartların belirlenmesi ile tesis yönetimlerinde ehliyetli, liyakatli, yönetim işine emek harcayan profesyonellerin yer alacağını belirtti. Altın Mesleki Yeterlilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yöneticilerin başarılı olmaları halinde tesis ve site yönetimi mesleğini geçerli ve güvenilir bir şekilde belgeleme fırsatı yakalayacaklarını kaydetti.

Konut siteleri ve apartman yönetimlerinde görev alan kişilerin mesleki yeterlilik belgesi alması, tesis yönetiminde liyakat sahibi kişilerin görev alması ve sürdürülebilir yönetimin sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu haber ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu