Teknoloji

SOLOTÜRK F-16’larına SADAK, TOLUN ve LGK uyumlu hale getirildi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin SOLOTÜRK ekibi tarafından kullanılan F-16C Blok 30 savaş uçağına SADAK-4T Çoklu Taşıma Salanı, TOLUN Minyatür Bomba ve Lazer Güdüm Kiti (LGK) entegre edildiği açıklandı. Bu özelliklerin kullanılmasıyla birlikte, uçak muharip görevlerde en iyi performansı sergileyebilecek.

ANADOLU KARTALI 2023 Tatbikatı, 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda devam ediyor ve F-16, Typhoon, F-4, Su-25, KC-135, E-3, E-7T, AKINCI ve ANKA-S hava araçları görev alıyor. Tatbikata milli ve yabancı unsurlar katılıyor.

SOLOTÜRK, gösteri uçuşları yanı sıra gerektiğinde muharip görevlere de katılıyor. SOLOTÜRK’ün kullanımındaki F-16C Blok 30 savaş uçağına, ASELSAN üretimi milli mühimmatlar entegre edildi. F-16C Blok 30’un kanatlarına entegre edilen SADAK-4T Çoklu Taşıma Salanı ve TOLUN Minyatür Bomba, farklı konfigürasyonlarla muharebe sahasında yer alacak. LGK-82 Lazer Güdüm Kiti ise Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülkeler tarafından aktif olarak kullanılıyor.

TOLUN IIR Güdümlü Minyatür Bomba, durağan hedefler gibi hareketli hedeflere de etkili bir şekilde saldırılabileceğini belirterek milli imkanlarla üretilen Akıllı Çoklu Taşıma Salanı ve GPS/INS navigasyon sistemine ilaveten IIR Arayıcı Başlık sayesinde man-in-the-loop kabiliyetine sahip olacak.

Minyatür Bomba’nın yaklaşık 100 km menzili ve 250 librelik ağırlığı bulunuyor. Bu kabiliyet, atışlı testler sırasında doğrulandı. Tüm özellikler, Türk Hava Kuvvetleri ve SOLOTÜRK için büyük bir avantaj sağlayacak.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu