Türk Dünyası

Son dakika! Bakan Tunç, Engin Polat hakkında açıklama yapıyor – Türk Haber Dünyası – OpenAI destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger Son dakika gelişmelerine göre Bakan Tunç, Engin Polat hakkında yapılan açıklamalarda, Cumhuriyet savcılığının itiraz ettiğini ve dosyayı değerlendirecek olanın bakan hakimler olduğunu belirtti. Dosyadaki delilleri dışarıdan değerlendirme imkanının olmadığını vurgulayan Bakan Tunç, yargının en doğru kararı vereceğine inandığını ve toplum vicdanını rahatlatacak bir kararın çıkacağını söyledi.

“BIRAKIN YARGI GÖREVİNİ YAPSIN” diyen Bakan Tunç, yargının anayasadan aldığı yetkiye vurgu yaparak, Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu ve yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu belirtti. Yargıya yönelik yapılan sözlerin tehlikeli olabileceğini ifade eden Bakan Tunç, yargı mensuplarına güvenilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, teğmenlerin yemini konusuna da değinen Bakan Tunç, kanunda belirlenen yeminin yürürlükten kaldırılmasının kamuoyunda tartışma yarattığını ancak sayın Cumhurbaşkanının doğru olmadığını dile getirdiğini söyledi. Bu konunun soruşturulacağını ve gerekli incelemelerin yapılacağını belirtti.

Gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu