Türkiye

Son Dakika! Bakan Tunç, Engin Polat Hakkında Açıklama Yaptı

 

Hostinger Son dakika haberlere göre, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Engin Polat hakkında yapılan açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, Cumhuriyet savcılığının itirazını değerlendirecek olan dosyaya bakan hakimlerin olduğunu belirtti. Dosyadaki delillerin dışarıdan değerlendirme imkanlarının olmadığını vurgulayan Bakan Gül, yargının en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi. Toplum vicdanını rahatlatacak bir karara ulaşılacağını dile getiren Bakan Gül, yargı mensuplarına güvenilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Gül ayrıca, yargının tarafsız ve bağımsız olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukuk devleti olduğunu ifade ederek, yargılama sürecindeki kişilere yönelik söylemlerin tehlikeli olabileceğini belirtti. Yargıya güvenilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Gül, yargıya yönelik yapılan eleştirilerin eski Türkiye manzaralarına benzediğini belirtti. Ayrıca, yasaların gerektirdiği şekilde hareket etmenin önemine değinen Bakan Gül, yargının görevini yapmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak, Teğmenlerin Yemini hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Gül, kanunda belirtilen yeminin yapılması gerektiğini ve bu konunun soruşturulduğunu belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da yeminden sonra kanundan kaldırılmasının doğru olmadığını ifade ettiğini söyleyen Bakan Gül, gerekli incelemelerin yapılacağını ifade etti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu