Türkiye

SON DAKİKA: Bakan Yerlikaya, Kayserideki Provokasyonda 12 Tutuklama Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Kayseri’deki Provokasyona 12 Tutuklama: Bakan Yerlikaya’dan Açıklamalar

Bakan Yerlikaya, Kayseri’de yaşanan çirkin olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. 30 Haziran tarihinde gerçekleşen olayların ardından Kayseri’de bazı eylemlerin gerçekleştiğini belirten Yerlikaya, 855 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 13’ünün tutuklandığını, 145 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini söyledi.

Kayseri’de gözaltına alınan kişilerden 468’inin 50 farklı suçtan adli kaydı bulunduğunu ifade eden Bakan, bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, tehdit-hakaret, uyuşturucu, mala zarar verme, dolandırıcılık ve şantaj gibi suçların da yer aldığını belirtti.

Ülke genelinde benzer olaylar nedeniyle toplamda 1.065 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 28’inin tutuklandığını, 187’si hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, özellikle göçmen konusunda sosyal medyada manipülatif ve gerçek dışı paylaşımlar yapıldığını da vurguladı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı’nın koordineli çalışmaları sonucu Kayseri’deki olaylarla ilişkili olarak provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar yaptığı belirlenen 189 hesap yöneticisinin tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, 108 kişinin yakalandığını ve 12’sinin tutuklandığını bildirdi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu