Türkiye

SON DAKİKA: Erdoğan’dan Kazakistan Dönüşü Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’dan dönüş yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katıldıklarını belirtti. Erdoğan, bu ziyaretlerin önemine vurgu yaparak, Astana’da gerçekleştirdikleri ziyareti tamamladıklarını ifade etti. Kısa bir süre önce Özbekistan’da yapılan Liderler Zirvesi’ne özel misafir sıfatıyla katıldığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin 2012 yılından bu yana Teşkilat’ın diyalog ortağı olduğunu belirtti. Zirveye davetli diğer ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilen oturumda Türkiye’nin dünya genelinde karşı karşıya kaldığı meydan okumalar bağlamında görüş alışverişi yaptıklarını belirtti. Ayrıca terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç ve iklim değişikliği gibi konulara da dikkat çekti.

Erdoğan, zirve boyunca birçok üye ve davetli ülke lideriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ve Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ile görüşmeler yapıldığını belirtti. Ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile üçlü formatta bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından soru-cevap bölümünde NATO ittifakı, Rusya-Ukrayna ilişkileri, terörle mücadele, Suriye ve diğer konular hakkında da sorular yöneltilmiş ve Erdoğan bu konulardaki görüşlerini paylaşmıştır.

Son olarak, Erdoğan, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Teşkilatı’na üyelik perspektifi olup olmadığına da değinerek, Türkiye’nin bu organizasyonda diyalog ortağı olarak yer aldığını ve iş birliğini geliştirmeye devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’nin ekonomik ve ticari alanlarda iş birliğini ön plana çıkartan bir hüviyete sahip olan Şanghay İşbirliği Teşkilatı’na entegrasyonunu sürdürmeyi hedeflediğini belirtti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu