Türkiye

Son dakika haberi: Bakan Soylu, Hatay’da açıklama yapıyor

Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle:

Acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalarla ilgili bütün bunların da kendine ait değerlendirmesi söz konusu. Konteyner şehirler bunların altyapısı ve bunların yerleştirilmesi. Birçok faktörü değerlendiriyoruz.

KİMLİKLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kimliklendirme çalışmaları devam ediyor, DNA çalışmaları var onlar devam ediyor. Sağlık açısından suyun klorundan tutun da bütün hijyenine kadar her türlü adım atılıyor. Onlarca ekip sağlık taramaları yapıyor.

DEVLETİN VE MİLLETİN MESAİSİNİ BÖLMESİNLER

Dertleri başka olanlar siyaset yapmak isteyenler varsa önümüzdeki günlerde seçim var siyaseti yapsın. Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler, çabaya kulaklarını versinler. Burada insanlar yaşıyorlar, burada insanlar yeni bir hayatı oluşturmak için çaba sarf ediyor. Burada bizim deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Mesaimizi bölmesinler. Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Devletin ve milletin buradaki mesaisini bölmesinler.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI

Birinci önceliğimiz enkazı döküm alanlarına taşımak. Burada çok sistemli bir şekilde gidiliyor. Büyük bir enkaz var bu doğru. Esas planlanması gereken yer Antakya merkez. İşin yürümesi açısında şunu söyleyeyim, burada da milyonlarca ton var. O rakamı da teyit etmemiz lazım. Bizim birinci derdimiz enkazları döküm alanlarına taşıma. Her yerde süreç başlamış bununla ilgili nasıl adım atacağımıza karar verdik. Şehirlerdeki yeni kurulacak yerlerle ilgili Murat Bey, bilim insanlarıyla MTA ile bir çalışmalar yaptılar. Fay hatları, nedir, zemin nerededir? Şehir merkezleri ne olacak?

Depremzedelerin ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz. Zamanla yarışıyoruz. 26 bin enkazda arama kurtarma çalışması yapıldı.

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu