Türk Dünyası

Sonbaharda Soluğunuzu Kesecek Etkileyici Fotoğraflarla Gezinin – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger Sonbahar başlangıcıyla, turnalar Eylül ayından itibaren geleneksel kışlama alanlarına doğru hareket etmeye başladı ve Macaristan üzerinden göç eden kuşlar Ekim ayında daha da arttı. Ülke üzerinden göç eden turnalar genellikle Doğu Macaristan’da bulunan Hortobágy Puszta’da (Dünya Mirası alanı, doğu Macaristan’daki kültürel peyzaj) birkaç ay geçirirler.

Hortobágy Ulusal Parkı Doğa Koruma Dairesi’nin web sitesine göre, alandaki turna sayısı haftalık olarak ölçülmektedir. Ölçümler, bu yıl Ekim ayının ilk haftasında rekor sayıda 135.680 turnanın sayıldığını gösteriyor.

Rekor sayılardaki artış, başarılı bir üreme mevsiminden kaynaklanıyor olabilir veya sadece geçen yıla göre göçte bir kayma olabilir, ayrıca göç rotaları arasındaki nüfus değişikliklerine de bağlı olabilirler şeklinde ifade ediliyor.

Açıklamalarında, Hortobágy çayırlarının, balık göletlerinin ve diğer sulak alanların Avrupa’daki göçmen türler için en yoğun karasal dinlenme alanları olduğu belirtilmektedir.

Macaristan üzerinden göç eden turnaların %95’i Hortobágy’den geçer ve burada birkaç ay geçirirler.

Turnalar, Eurasya’nın ormanlık, steple ve sulak alan bölgelerine özgüdür ve kışlamak için Kuzey Afrika’ya ve Güney Asya’ya göç ederler. Turnaların göç mevsimi hava soğuduğunda başlar, ancak asıl nedenin soğuk değil, beslenme alanlarının daralması olabileceği belirtilmektedir.

Kışlama alanlarına doğru göç eden turnalar genellikle sonbaharın başlangıcıyla Hortobágy’a gelirler. Bu süreçte, Hortobágy Ulusal Parkı’nın sığ su alanlarında on binlerce turna bulunabilir.

Hortobágy’a muhteşem Turnalar akın ediyor!

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu