Türk Dünyası

Stokçuluk Suçlarına Yönelik Cezalar Artıyor – Turkish News World – OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

Hükümet, stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadelede yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların değişeceği belirtiliyor. Caydırıcılığı artırmak amacıyla yapılacak düzenlemelerin detayları yakında açıklanacak.

Şu anda, fahiş fiyat artışlarına karşı alt sınır uygulaması 2020 yılında 10 bin lira olarak belirlenmişti. Ancak 2024 yılı başında bu rakam, değer artışlarıyla birlikte 52 bin 500 liraya yükseldi. Yapılacak kanun teklifiyle bu rakamın 80 bin liraya çıkarılması bekleniyor. Üst sınıra gelince, 100 bin lira olan ceza miktarı da değer artışları nedeniyle 525 bin liraya yükseltilmişti. Yapılacak düzenlemeyle bu rakamın 800 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun teklifinde, 15 güne kadar geçici kapatma cezasının da yer alması bekleniyor. Geçici kapatma cezası, kademeli olarak uygulanacak. Ayrıca, kanun teklifinde ay sonunda süresi dolacak olan ticari kooperatif kayıt sistem işlemlerinin süresinin uzatılması da bulunacak.

Hükümetin stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadelede atacağı adımlar, tüketicileri korumak ve adaleti sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu