Teknoloji

Suudi Arabistan Savunma Bakanı’ndan KIZILELMA ve KAAN ilgisi

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman Al-Suud ve beraberindeki heyet, TUSAŞ ve BAYKAR’ı ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayii iş birliği, son dönemde artarak devam ediyor. Son olarak BAYKAR, Suudi Arabistan’a 3 milyar doların üzerinde bir tutarda Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı ihracatı gerçekleştirerek Türkiye’nin bu alandaki ihracat rekorunu tazelemişti.

STM Banner

Suudi Bakan ve heyet, Türkiye ziyaretleri kapsamında BAYKAR ve TUSAŞ’ı ziyaret etti. TUSAŞ’ta KAAN savaş uçağı hakkında bilgi alan heyet, BAYKAR’da ise KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı ve KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi başta olmak üzere çeşitli ürünleri inceledi.

Heyete; Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve diğer yetkililer eşlik etti.

KAAN Savaş Uçağı Suudi Arabistan

Görüşmeler kapsamında, Suudi Arabistan’ın ihtiyacı olan savunma sanayii teçhizatlarının tedariki ile olası teknoloji transferi alanlarının ele alınması bekleniyor. Suudi Arabistan, son dönemde savunma sanayiinin tedarik kısmına ilaveten geliştirme tarafına da önemli derecede yatırım yapıyor. Krallık, ‘Saudi Vision 2030’ kapsamında 2023 yılına kadar savunma sanayii alanında önemli bir yetkinliğe ulaşmayı hedefliyor.

BAYKAR gibi ana yüklenici şirketlerin açtığı ihracat kapıları, Roketsan ve ASELSAN için de kritik öneme sahip. Suudi Arabistan’a yönelik 3 milyar dolardan fazla bedele sahip AKINCI TİHA ihracatı sayesinde Roketsan ile ASELSAN da pakete dahil ve hariç çeşitli ürünleri ihraç edecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu