Kültür & Sanat

Tabi Nasıl Yazılır? Tabi TDK Doğru Yazılışı… Tabi mi Tabii mi?

Türkçede kullanılan sözcüklerin söylenişleri ile yazılışları arasında farklılıklar olabilir. Bu da kişilerin bazı kelimeleri yazarken kafasının karışmasına sebep olur. TDK sözlükten yazımını bilmediğiniz sözcüklerin nasıl yazıldıklarını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yazımı karıştırılan bir kelime de tabi kelimesidir. Konuşurken tabi dendiği için birçok kişi bu sözcüğü yazarken de tabi şeklinde yazar. Fakat bu yazım yanlışına yol açar çünkü kelimenin doğru hali tabii şeklinde yazılmalıdır. 

Tabi TDK Doğru Yazılışı

Türk Dil Kurumuna göre tabi kelimesinin doğru yazılması için tabii olarak yazılması gerekmektedir. Türk Dil Kurumu Türkçe kelimelerin hem anlamlarını hem de doğru yazılışlarını öğrenmek için en önemli kaynaktır.

Tabi mi Tabii mi?

Tabi kelimesinin tabi mi yoksa tabii mi şeklinde yazıldığı çoğu kişi tarafından araştırılan bir konudur. Bu kelimeyi eğer tabi olarak yazarsanız imla hatası yapmış olursunuz. Tabii olarak yazmalı ve bu sayede de kelimeyi doğru yazmış olmalısınız. TDK’de yapılmış olan açıklamaya göre kelime tabii olarak yazılır. 

Tabii Ne Demek?

Tabii kelimesi ilk olarak doğada bulunan ya da doğada olan anlamlarına gelir. Olağan, alışılmış, beklendiği gibi olan şeyler için de bu kelime kullanılabilir. Tabii kelimesinin diğer anlamları arasında doğal, yapmacık olmayan, saf ya da katıksız anlamları da vardır.

Tabii İle İlgili Cümleler

Bir millet kendi varlığını müdafaa ederse bundan daha tabii ne olabilir ki?

İnsan sağlığı konusunda beslenme çok önemli olduğundan tabii kaynaklara dikkat etmek gerekir.

Bütün olanlar ona çok tabii gelmişti.

Bu su o kadar tabii ki bana ayrı bir huzur verdiğini söylemem lazım.

Üst Üste Nasıl Yazılır? Üst Üste TDK Doğru Yazılışı... Üst Üste Mi Üstüste Mi?

Üst Üste Nasıl Yazılır? Üst Üste TDK Doğru Yazılışı… Üst Üste Mi Üstüste Mi?

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu