Türkiye

Taciz iddiasıyla yargılanan firari İngiliz öğretmen hakkında kırmızı bülten kararı – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul’da özel bir anaokulda öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan İngiliz öğretmen hakkında kırmızı bülten çıkartıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Rebecca Kate R. hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Basit yaralama” ve “Hakaret” suçlarından 5 yıl 9 aydan, 11 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi, dosyayı görevsizlik nedeniyle Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Bakırköy 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi de Rebecca Kate R. hakkında yakalama kararı çıkardı.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

İddianamede anasınıfı öğrencisi E.K’nin, annesinin yanında İngilizce bir küfür ettiği, annesinin bu küfürü nereden öğrendiğini sorduğu, E.K.’nin de anasınıfı öğretmeninin sinirlenince kendisine böyle söylediğini beyan ettiği yer aldı.

İddianamede ayrıca, 4 yaşındaki E.K.’nin ayrıca, İngiliz öğretmen Rebecca Kate R.’nin kendisine vurduğunu, küfür ettiğini ve cinsel tacizde bulunduğunu söylediği iddiası da yer aldı. Bunun üzerine anne E.K. ve baba M.K. öğretmen hakkında şikayette bulunmuştu.

Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak daha önce ifadesi alınan öğretmen Rebecca Kate R., 2013 yılından beri okulda görev aldığını, sınıfta iki öğretmenin görev yaptığını ve sınıfta hiçbir öğretmenin tek başına bulunmadığını söylemişti.

İNGİLTERE’YE GİTTİ

Rebecca Kate R. ifadesinde sınıfın boydan boya cam olduğunu ve dışarıdan içerisinin rahatlıkla görüldüğünü, çocukları kimsenin dövmediğini ve İngilizce küfürler öğretmediğini de iddia etti. İngiliz öğretmen, suçlamaların hayal ürünü ve iftira olduğunu öne sürmüştü. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Rebecca R. Kate, İngiltere’ye gitmişti.


NTV’yi sosyal medyadan takip edin

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul etmeye devam eden taciz olaylarına bir yenisi daha eklendi. İngiliz öğretmen William James Vahey, 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) görev yaptığı dönemde öğrencilere yönelik cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Ancak, suçlamalar hakkında resmi bir işlem yapılmadan önce Vahey, 2014 yılında ABD’nin Georgia eyaletinde kendisini asarak yaşamına son vermişti.

Ancak, geçtiğimiz günlerde İnterpol tarafından bir uyarı geldi ve William James Vahey hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Kırmızı bülten kararı, bu kişinin tüm dünyada aranması anlamına geliyor. Bu karar, Vahey’in dünya genelindeki polis teşkilatları tarafından aranmasına ve yakalanmasına yardımcı olacak.

William James Vahey’in 2008 yılında ODTÜ’de öğretmenlik yaptığı dönemde, o dönemde öğrenci olan 30 kişi, okul polisiyle birlikte Vahey’i cinsel tacizle suçlamıştı. Ancak, dönemin rektörü Ersan Aslan’ın kararıyla konuyla ilgili olarak hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Özellikle, bu suçlamaların 5 yıl önce duyulmuş olmasına rağmen, bu konuda herhangi bir adım atılmamış olması tepkilere yol açmıştı.

William James Vahey’in bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalması, ülkemizin yıllardır sıkça karşı karşıya kaldığı bir sorun. Taciz olaylarına karşı tepkiler giderek artıyor. Bu durum, kadın hakları savunucularının ve toplumun cinsiyet eşitliği taleplerinin artmasıyla da bağlantılıdır. Önemli olan, bu tür suçlamaların hukukun üstünlüğü altında soruşturulması ve suçluların cezalandırılmasıdır.

Bu bağlamda, İngiliz öğretmen William James Vahey hakkında verilen kırmızı bülten kararı, Türkiye açısından önemlidir. Bu kararla birlikte, tüm dünya genelinde Vahey’in aranması sağlanacak ve bu tür suçluların yakalanması için uluslararası bir işbirliği gerçekleştirilmiş olacak. Bu durum, ülkemizde cinsel taciz vakalarının önüne geçmek ve bu tür suçluların cezalandırılması adına bir umut ışığı oluşturabilir.

Ancak, bu umut ışığının gerçekleşebilmesi için, devletler arasındaki uluslararası işbirliğinin daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Bu suçların ciddiyeti ve yaygınlığı nedeniyle, tek başına bir ülkenin yürüteceği çabalar yeterli olmayabilir. Bu nedenle, uluslararası kuruluşlar ve hükümetler arasında bir koordinasyon sağlanmalı ve cinsel taciz suçlularının gereken cezaları almaları için çalışmalar yapılmalıdır.

Sonuç olarak, taciz olaylarına karşı mücadele henüz bitmiş değil. Bu tür suçluların yakalanması ve cezalandırılması, toplumda hukukun üstünlüğüne ve cinsiyet eşitliğine olan inancı güçlendirecek bir adımdır. İngiliz öğretmen William James Vahey hakkında verilen kırmızı bülten kararı, bu yönde atılmış olan bir adımdır ve umut vericidir. Ancak, bu umutların gerçekleşmesi için devletler arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi gerekiyor.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu