Türk Dünyası

Taraflar Magtymguly’ın Şiirlerinin Gürcüce Yayınlanması Konusunu Görüştü

Türkmenistan ve Gürcistan Arasında Kültürel İşbirliği

19 Nisan 2024 tarihinde, Türkmenistan Bilimler Akademisi Başkanı Allaberdy Ashirov liderliğinde bir Türkmen heyeti, Gürcistan Yazarlar Birliği Başkanı Makvala Gonashvili ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından taraflar, kültürel ve insani bağların dostluk, karşılıklı saygı ve güven ilkelerine dayanan ikili ilişkilerin gelişiminde önemli bir rol oynadığını belirttiler.

M.Gonashvili, Türkmen büyük şairinin şiir koleksiyonunun Gürcüce çevirisini Türkmen heyetine sundu ve bu koleksiyonun, Türkmen şairin 300. yılına denk gelen ve üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu belirtti. Gürcüce olarak yayınlamak için girişimde bulundu ve bu durumun, Magtymguly Fragi’nin yaratıcı mirasını geniş kapsamlı Gürcü izleyicisine tanıtmaya yardımcı olacağını vurgulayarak dünya ruhani kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Görüşmenin sonunda taraflar, Türkmenistan ve Gürcistan arasındaki yaratıcı ve bilimsel entelektüel işbirliğinin, iki ülke ve halk arasındaki dostluğu ve karşılıklı anlayışı daha da güçlendireceğine inandıklarını dile getirdiler.

Bu haber ORIENT haberlerinden alınmıştır. Fotoğraf Türkmenistan Büyükelçiliği tarafından sağlanmıştır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu